Slutt for Windows 7 på UiO

Mange har vel egentlig ikke tenkt så nøye over det, men Windows 7 har vært i bruk lenge. Og nå er det slutt.

11. februar var datoen da Windows 7 ikke lenger er tillatt på UiO. Microsoft kommer ikke lenger med oppdateringer til den versjonen av operativsystmet, så da er det ikke lenger å regne som sikkert.

Windows 7 så dagens lys i 2009, så det er jo også på tide å ta skrittet inn i framtiden. På UiO har vi lenge også brukt Windows 10, den foreløpig nyeste versjonen av Windows, men nå er det ikke lenger et valg. Det er Windows 10 som gjelder.

Etter 11. februar er det slik at Windows 7 maskiner som fortsatt er på UiO nett, og ikke har blitt innvilget unntak av IT sikkerhet, blir omkonfigurert til å ikke lengre tillate pålogging med UiO-brukernavn.

Dette gjelder UiO-eide maskiner. Studenters maskiner blir selvfølglig ikke omkonfigurert, men studenter oppforderes på det sterkeste til å gå over til Windows 10, siden Windows 7 ikke lenger er et sikkert operativsstem. UiO tilbyr ikke operativsystem til studenter. Det må anskaffes selv.

Om du har en UiO-eid Windows 7-maskin og ikke kan logge på, er det nok dette som er årsaken. Kontakt lokal IT om det er noe på maskinen du vil hente ut.

Publisert 14. feb. 2020 15:03 - Sist endret 14. feb. 2020 15:06