Nå blir kalenderen din tilgjengelig også i Teams

Har du savnet å ha tilgang til kalenderen din i Teams og andre MS 365-applikasjoner? Da kan du glede deg til høsten. 

Oppgradert e-postsystem

USIT har i vårsemesteret jobbet med å oppgradere Exchange, løsningen som ligger bak e-post- og kalendersystemet på UiO, og alle ansatte og studenter vil gjennom sommeren bli flyttet over i den oppgraderte løsningen, Exchange 2019.

Etter at du er flyttet over til ny løsning vil du se at webmail er litt forandret, men bruker du Outlook eller Apple Mail og Calendar, så vil du ikke oppleve noen endringer.

Kobling til MS 365

MS 365 (Microsoft 365, tidligere Office 365) er mye brukt på UiO. Plattformen kan brukes i nettleser, fra Windows og Mac, og på telefoner og nettbrett med Android eller iOS). Med MS 365 har du alltid tilgang til Word, Excel og de andre Microsoft-applikasjonene, og det er enkelt å samarbeide både innad på UiO og med andre utenfor.

Skjermbilde av kalender i Teams
Den nye kalenderfunksjonaliteten som kommer opp i Teams når du har blitt migrert til Exchange 2019

Det som nok er mest spennende med oppgraderingen som er i gang, er at nå kan applikasjonene i MS 365 få tilgang til din kalender, og Teams kan dermed vise kalenderen din slik du er vant til i Outlook, webmail (OWA) eller Apple Calendar.

Spennende for UiO

Bilde av IT-direktør Lars Oftedal
Lars Oftedal, IT-direktør ved Universitetet i Oslo

UiOs IT-direktør, Lars Oftedal, er svært fornøyd. – Dette har vi planlagt og jobbet med lenge, sier han. – Nå har vi koblet samme UiOs viktigste flater for kommunikasjon og samarbeid, og nye muligheter åpner seg. Med hjemmekontor og stadig mer bruk av digitalt samarbeid, er det viktig at vi utnytter mulighetene til fulle. 

Vi på USIT har vært prøvekaniner for den nye løsningen og er allerede flyttet over. Nå kan jeg planlegge og kalle inn til fysiske møter eller videomøter direkte fra Teams. 

Arbeid i sommer

Om du er utålmodig og vil komme i gang med de nye mulighetene i MS 365, må du nok vente litt. På USIT blir det jobbing nå i sommer med å flytte alle e-postbrukere over på den nye løsningen. Før du blir flyttet, får du en e-post med informasjon om når flyttingen vil skje og hva du kan vente deg. Alle e-postbrukere på UiO skal være flyttet over til oppgradert løsning før høstsemestret starter. - Alle kan glede seg til å dra nytte av ny funksjonalitet i samarbeidsløsningen når vi tar fatt på høstens aktiviteter og prosjekter, fortsetter IT-direktøren.

En sikker hybridløsning

Den oppgraderte Exchange-løsningen er en såkalt hybrid-løsning. IT-direktøren forklarer: – Det at kalenderen din nå blir tilgjengelig i MS 365, som jo er en skytjeneste, betyr ikke at dataene dine blir flyttet til skyen. Alle dataene og kalenderoppføringene ligger på våre servere her på UiO, men kalenderdelen av MS 365-applikasjonene kan vise disse dataene for deg i MS 365 (og dermed Teams).  Dette har vært en teknisk utfordring for oss på USIT, men de dyktige teknikerne våre har satt opp løsningen på en god og sikker måte.

Relevante lenker

 

Publisert 25. juni 2021 13:24 - Sist endret 15. juni 2022 10:23