Sikker oktober

Nå er det Sikker oktober igjen. Målet for arrangementet er å gjøre det å tenke IT-sikkerhet, til en naturlig del av hverdagen. På programmet står både arrangementer og e-læring. Alle må bidra for et trygt og sikkert UiO.

Informasjonssikkerhet for alle

– Dette er den tiende gangen vi arrangerer Sikker oktober på UiO, sier Ståle Askerød Johansen, som arbeider i IT-sikkerhetsgruppen på USIT. – Sikker oktober er en del av Nasjonal sikkerhetsmåned i Norge, og i år har vi tre punkter på programmet: E-læring for ansatte, sikkerhetstips til studenter og De døde dokumenters dag. Det siste høres skummelt ut, og det er det, fortsetter Johansen.

Helt nytt e-læringsprogram

E-læringen handler om informasjonssikkerhet i hverdagen, med en egen modul om hvordan du kan jobbe trygt og sikkert også når du jobber hjemmefra eller fra andre steder som ikke er campus. Kurset skal øke bevisstheten om IT-sikkerhet og lære deg hvordan du hele tiden kan gjøre de lure valgene for å holde UiO og dataene våre sikre. Kurset er oppdatert siden i fjor med eget innhold om hjemmekontorsituasjonen. Det andre kurset er mer praktisk, og lærer deg hvordan du gjenkjenner falske e-poster.

De døde dokumenters dag

– Oktober er den skumle måneden, og vi bidrar gjerne med forsikringer om at manglende fokus på IT-sikkerhet er skikkelig skummelt. Derfor har vi denne dagen, De døde dokumenters dag, der vi rydder opp i dokumenter vi ikke trenger lenger, både på nettstedet, på datamaskinen, på OneDrive og andre steder. For jo færre dokumenter du har, jo mindre sjanse er det for at noen av dem kommer på avveie, avslutter Johansen.

Bring det videre!

Snakk med kolleger og venner om IT-sikkerhet. Det skumleste du kan oppleve på Halloween er ikke utkledde barn på døra, men at uvedkomne får tak i passordet ditt eller at viktige dokumenter kommer på avveie.

På nettstedet til Sikker oktober ligger det lenker til e-læring, tips og arrangementer. Bli med!

Ha en sikker oktober!

Publisert 15. okt. 2021 15:19 - Sist endret 15. okt. 2021 15:36