2019-07-14 Stømstans og stengt i Frederikke og idrettsbygningen

Søndag 14. juli 2019 skal det utføres nødvendig service og vedlikehold av sikringer (effektbrytere og jordfeilautomater) i Frederikke og Idrettsbygningen.

 

HVORFOR

Eiendomsavdelingen er pålagt å teste alle sikringer i UiOs bygninger for å kontrollere at de virker som de skal. Der det blir funnet feil, blir sikringene skiftet ut med en gang.

For å utføre dette arbeidet er det nødvendig å stenge strømmen i Frederikke og Idrettsbygningen i én dag. NB Når strømmen er borte, virker ikke Remote Desktop.

 

FORBERED DEG I GOD TID

Universitetet i Oslo tilbyr flere løsninger for deg som ikke kan bruke Remote Desktop:

Hjemmeområdet (M:-området) er ditt lagringsområde på UiOs servere. For å få tilgang til hjemmeområdet fra utenfor UiO finnes det flere muligheter: https://www.uio.no/tjenester/it/nett/utenfra/hjemmeomrade/ [Open URL]

OneDrive for Business er lagringsløsningen i Office 365, og er UiOs foretrukne skyløsning for å lagre, dele og synkronisere filene dine: http://www.uio.no/tjenester/it/maskin/o365/blogg/onedrive.html [Open URL]

GJENNOMFØRING
Det er nødvendig med planlagt vedlikehold med kontrollert strømstans, fremfor å risikere svikt med ukontrollert strømstans. Eiendomsavdelingen har kartlagt alle el-anlegg med plassering av el-fordelinger. EA har også kartlagt fabrikat, type og størrelse for alle jordfeilautomater og effektbrytere.

Elektrikerne som skal jobbe i bygningen har med seg nødvendig utstyr og reservedeler. Dette betyr at når bygningen stenges og strømmen tas, kan elektrikerne både teste, vedlikeholde, rense, smøre og eventuelt bytte utstyret samme dag. På den måten slipper vi at det må bestilles reservedeler og at strømmen må tas igjen senere for å bytte defekte brytere.

 

DAGEN FØR BYGNINGEN STENGES

Dagen før bygningen skal stenges må alt av svakstrømutstyr som PC-er og annet AV-utstyr skrus av. Dette er for å unngå at det oppstår feil i utstyret ved ut- og innkoblinger av strøm. Dersom dere har behov for avklaringer og teknisk befaring med prosjektleder, ta kontakt med Gaute Juveth (kontaktdetaljer lenger ned).

 

KAN JEG HENTE NOE?

Nei. Bygningen er stengt og ingen slipper inn. Bygningen åpner igjen søndag 14. juli 2019 kl. 19.00.

 

SPØRSMÅL?

Gaute Juveth, Senioringeniør i Eiendomsavdelingen

E-post: gaute.juvet@admin.uio.no

Tlf. 400 06 223

 

Åke Appelqvist, Underdirektør for drift og vedlikehold i Eiendomsavdelingen

E-post: ake.appelqvist@admin.uio.no

Tlf. 975 29 236

 

Vi beklager ulempene dette medfører!

 

Publisert 29. apr. 2019 08:00 - Sist endret 23. feb. 2021 13:19