Forhåndsklargjøring av tofaktorautentisering

Hvis du gjør klar for tofaktorautentisering på forhånd, trenger du bare å trykke på Godkjenn i appen når tofaktorautentisering innføres.

OBS: Hvis du får beskjeden Trenger mer informasjon når du åpner et MS 365-program eller skal logge inn med Feide, er tofaktorautentisering allerede skrudd på. Følg da veiledningen for førstegangsoppsett her.

Bilde av Microsoft Authenticator-ikonet
Microsoft Authenticator-ikonet

Installer Microsoft Authenticator

OBS: Denne veiledningen inneholder trinn som må utføres på telefon og på datamaskin. Du installerer appen på telefonen og bruker den til å sette opp en konto og skanne en QR-kode som vises på datamaskinen.

Gå til App Store (for iPhone) eller Google Play (for Android) og installer Microsoft Authenticator-appen hvis du ikke har den fra før.  Tjenestetelefoner som er innrullert i Mobilt arbeidsrom, har denne appen ferdig installert.

OBS: Bildet viser Microsoft Authenticator-ikonet. Vær sikker på at det er denne appen du installerer.

Alternative metoder for tofaktorautentisering

Hvis du ikke kan eller vil bruke Microsoft Authenticator, eller ikke har mobiltelefon, må du bruke en av de andre metodene IT-sikkerhetsjefen har godkjent.  Se veiledningen for andre metoder her.

Slik setter to opp for tofaktor på forhånd:

OBS: Denne veiledningen inneholder trinn som må utføres på telefon og på datamaskin. Du installerer appen på telefonen og bruker den til å sette opp en konto og skanne en QR-kode som vises på datamaskinen.

1. Åpne en nettleser, og gå til https://aka.ms/setupmfa.
  2. Klikk på kontoen du vil forhåndsklargjøre for tofaktorautentisering. Hvis du får opp dialogen nedenfor, skriver du inn ditt brukernavn@uio.no og klikker på Neste.
    microsoft-innlogging

3. Du blir da tatt til påloggingssiden, hvor du oppgir ditt brukernavn@uio.no og UiO-passordet. Klikk Logg på.
    Bildet kan inneholde: rektangel, gjøre, parallell, programvare, operativsystem.
  4. Hvis du får spørsmål om du vil forbli pålogget, kan du svare ja på det. Deretter vises det en dialog om at UiO trenger mer informasjon. Klikk på Neste for å starte aktiveringsprosessen.
    Trenger mer informasjon
  5. Last ned Microsoft Authenticator-appen hvis du ikke har den fra før. Du finner lenker til AppStore for iPhone eller Google Play for Android ved å trykke på Last ned nå.
    Når appen er installert, klikk på Neste.

Bildet kan inneholde: gjøre, parallell, rektangel, skjermdump.

6. Du nå bedt om å konfigurere Microsoft Authenticator. Klikk på Neste.

Bildet kan inneholde: rektangel, gjøre, skjermdump, parallell.

7. Nå viser veilederen en QR-kode som du må skanne med Microsoft Authenticator på telefonen din. Utfør de neste trinnenen for å skanne.

Bildet kan inneholde: rektangel, gjøre, parallell, skjermdump.

På telefonen

OBS: Dersom du blir bedt om pinkode, biometri eller lignende så gjelder dette mobilen sin pinkode. Det kreves ingen ekstra pinkode for Microsoft Autenticator.

1. Åpne Microsoft Authenticator. Trykk på Legg til konto, og velg Jobb- eller skolekonto.

Skjermbilde av Microsoft Authenticators Skann QR-kode
  2. OBS: Trykk så på Skann QR-kode. Ikke trykk på Logg på, her. Om nødvendig, gi Authenticator tilgang til kameraet.

3. Rett kameraet på telefonen mot QR-koden datamaskinens skjerm for å skanne.

Microsoft Authenticator: Skann QR-kode

Fullfør oppsettet på datamaskinen

1. Etter at du har scannet QR-koden, trykker du på Neste. Tjenesten vil da forsøke å gjennomføre en autentisering.

Bildet kan inneholde: azure, rektangel, gjøre, skjermdump, parallell.

2. Nå sender tjenesten et testvarsel til mobilapplikasjonen. Ta fram telefonen, finn varselet og godkjenn det. Etter at du har godkjent skal du se følgende skjermbilde. Avslutt ved å trykke Neste.

Bildet kan inneholde: rektangel, gjøre, skjermdump, parallell, logo.

3. Til slutt kan du trykke på Fullfør. Du har nå satt opp to-faktor mot din UiO-konto.

Bildet kan inneholde: gjøre, rektangel, skjermdump, parallell.

Test at oppsett med Microsoft Authenticator fungerer

Du kan kontrollere at oppsettet med Microsoft Authenticator fungerer ved å logge deg på https://office.com i din nettleser og bekrefte autentiseringsforespørselen i Authenticator på din telefon.

Hvis du ikke vil bruke Microsoft Authenticator, kan du bruke en annen app som er godkjent av IT-sikkerhetssjefen på UiO. Se veiledning for andre godkjente apper.

Søk i veiledningene

Kontakt brukerstøtte:

Ring oss

Vi har åpent mellom 08:30 og 17:00 på hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 på lørdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din forespørsel via e-post til: it-support@uio.no.

Gå til e-post

Book et videomøte over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videomøte

Chat med oss

Vår chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 på hverdager.

Åpne chat
Publisert 4. apr. 2022 12:05 - Sist endret 15. juni 2022 14:08