Skifte passord

Du må skifte passord minimum én gang i året. Du får en påminnelse på e-post når du må skifte passord. Det kan ta noe tid før det nye passordet virker overalt. Det kan derfor være lurt å skifte passord på slutten av dagen.

Slik skifter du passord

Denne instruksen gjelder ditt UiO-passord som du bruker til IT-tjenestene på UiO, for eksempel trådløsnett/WiFi (Eduroam), Canvas, Mine Studier, HR-portalen, datamaskin på PC-stue eller kontor, programkiosken og annet.

Passordtjenester finnes både på norsk og engelsk. Hvis du vil skifte språk i Passordtjenester, klikker du på English (evt. Norsk) øverst til høyre på en av sidene i applikasjonen.

Husk å aldri fortelle, låne bort eller på annen måte røpe passordet ditt

Glemt passord?

• Hvis er student eller ansatt, har glemt passordet ditt, og er registrert med mobilnummeret, kan du selv bestille nytt passord i Passordtjenester.
  • Hvis du ellers har glemt passordet ditt, eller hvis kontoen din er sperret, finner du kontaktpunkter som kan hjelpe deg her. Ta kontakt på riktig kontaktpunkt også om du ikke har skiftet passord innen fristen.

Du har ikke byttet passord på over ett år, utløpt passord

Alle ved UiO må bytte passord en gang i året. Du får e-post om dette til din UiO-adresse. Hvis du ikke bytter passordet i tide, blir brukerkontoen din sperret og du mister tilgang til IT-tjenestene. Bestill engangskode via Passordtjenester (under Glemt passord) for å få laget et nytt passord. Når du har byttet passord vil du få tilgang til IT-tjenestene igjen innen en time.

Publisert 15. des. 2016 16:00 - Sist endret 25. apr. 2019 13:14