Automatisk rydding i Exchange

Exchange vil automatisk rydde bort innhold som er eldre enn 30 dager fra mappene «Deleted Items» og «Junk». Det vil være mulig å gjenopprette meldinger i inntil 3 måneder etter dette med «Recover Deleted Items»-funksjonaliteten i f.eks. Outlook Web App eller Outlook.

Selv om automatisk rydding skrus på i dag, så vil det ta tid før endringen har tredd i kraft for alle e-postkontoene i Exchange. Grunnen til dette er at UiO har over 50 tusen e-postkontoer og at det er begrenset hvor mye ressurser Exchange vil bruke på å rydde bort gammelt innhold (slik at ikke normal bruk av e-postsystemet blir påvirket).

Merk at noen e-postprogrammer kan være satt opp til å tømme/slette innholdet i mappene «Deleted Items» og «Junk» før det har gått 30 dager.

Automatisk sletting fra de to mappene er skrudd på for alle e-postkontoer som finnes i Exchange per 27. august 2015. Brukere som er opprettet etter dette vil ikke omfattes av denne endringen ennå (dette vil bli gjort i forbindelse med at prosessen som oppretter brukere oppdateres i oktober).

Publisert 27. aug. 2015 17:03 - Sist endret 24. okt. 2016 08:49