Konfigurer Evolution til bruk med Exchange på UiO

Denne veiledningen viser hva du må gjøre første gang du skal bruke Evolution sammen med Exchange på UiO, hjemmefra eller på kontormaskin.

Vær oppmerksom på at Evolution bruker lang tid på førstegangsoppstart hvis du har stor innboks.

1. Start Evolution. Konfigurasjonsveiviseren åpnes første gang du starter programmet.

Oppstart Evolution

2. Veiviseren åpnes på gjenopprettelse av backup. Her gjør du ingen ting. Klikk på Identity til venstre på skjermen, og fyll ut navn og e-postadresse. Her er det din primære e-postadresse som skal brukes. Er du i tvil kan du sjekke det i Brukerinfo.

Klikk på Continue / Next.

Angi navn og e-postadresse

3. Angi innstillinger for mottak av e-post:

• Server Type = Exchange Web Services
  • Username = <brukernavn>@uio.no. OBS: Ikke bare brukernavn, men brukernavn etterfulgt av @uio.no.
  • Host URL = https://mail.uio.no/EWS/Exchange.asmx
  • Klikk på Fetch URL slik at feltet OAB URL fylles ut. Gjør du ikke det, mislykkes oppsettet.
  • Authentication = Basic.

Klikk Continue/Next for å gå videre.

Angi innstilinger

4. Begynn å bruke Evolution som e-post- og kalenderprogram. Det kan komme noen skjermer med godkjenninger før du endelig er klar.

Oppstart Evolution

Publisert 7. nov. 2016 12:29 - Sist endret 14. nov. 2016 14:00