Sett opp Apple Mail med tidligere bruker

Gjer innstillinger for å bruke Apple Mail og Calendar til UiO-e-post og -kalender. Desse innstillingene gjer du på kontormaskina di på UiO. Om du vil bruke Mail til UiO-e-post og -kalender heimefrå eller frå ein bærbar maskin, gjer du dei same innstillingene der.

Om du tidlegare har brukt Mail til e-post på denne maskinen, gjer du slik:

1. Start Mail som normalt. Åpne Mail-menyen, og klikk på Kontoer. Du får opp dialogen under, der du får ei tilsvarande liste med tilbydarar som ved fyrstegongs køyring. Dobbeltklikk på Exchange.

Meny med valgalternativer for oppsett

2. Du vil no få opp ein dialogboks som ber deg om å setta opp e-postkontoen din, med forskjellige alternative tenester. Vel Exchange og klikk Fortsett.

Liste over mailtyper. Exchange er valgt

3. I den neste dialogen tastar du inn namnet, kontonamnet og passordet ditt. Namnet er automatisk fylt ut med namnet ditt frå brukarkatalogen, men du kan her endra om du vil. E-postadressa du skal fylle inn her er din vanlige primæradresse. Hvis du er usikker på hva primæradressen din er, slå det opp i brukerinfo. Avhengig av hvilken versjon av Mac OS du bruker, kan det hende du får noen oppfølgingsdialoger. Se 3a og 3b.

Vindu for innlogging

3a. Etter forrige punkt kan det hende du får opp en feilmelding som sier at den ikke kan slå opp brukernavnet, dersom epostadressen din er på et format som under. Trykk continue allikevel. Du vil da få opp følgende skjermbilde. Merk spesielt feltet for «User name», her skal du fylle inn ditt brukernavn@uio.no.

Vindu for innlogging med User name felt

3b. Det kan hende dialogen du får opp ser ut som følger. Fyll inn brukernavn@uio.no i feltet for «User Name» og følgende url i feltene for «Internal URL» og «External URL»:

https://mail.uio.no/EWS/Exchange.asmx

dialogboks som spør om internal og external url

4. Etter litt vil du få opp ein dialog som ber deg velga kva program denne konfigurasjonen skal gjelda for. Her bør du i alle fall kryssa av for Mail, Kontakter, og Kalender. Dei siste, Notater og Påminnelser, kan òg vera greie å ha.

Apper som skal brukes

4. Etter ein liten tenkepause, kjem postkassa opp. Postkassar til venstre, oversikt over meldingar i midten, og meldingsinnhald til høgre.

Forsiden til Apple Mail

Kalenderen

No kan du òg starta opp Kalender.

Kalender ikon på oppgavelinjen

Om du ikkje alt har akseptert invitasjonar i Mail, vil kalenderen vere tom. Her kan du sjå eit døme på ei hending i kalenderen.

Hendelse i kalenderen

Søk i veiledningene
Publisert 20. apr. 2021 13:29 - Sist endret 11. feb. 2022 13:12