Sett opp Apple Mail uten tidligere bruker

Gjer innstillinger for å bruke Apple Mail og Calendar til UiO-e-post og -kalender. Desse innstillingene gjer du på kontormaskina di på UiO. Om du vil bruke Mail til UiO-e-post og -kalender heimefrå eller frå ein bærbar maskin, gjer du dei same innstillingene der.

Om du ikkje har brukt Mail på denne maskinen før, gjer du slik:

1. Start Mail. Det skal finnast på saman med andre standardprogram nederst på skjermen, eller du kan bruka Spotlight til å finna det ved å trykka Cmd-Mellomrom. Ikonet esr ut som eit frimerke.

Mail ikon

2. Du vil no få opp ein dialogboks som ber deg om å setta opp e-postkontoen din, med forskjellige alternative tenester. Vel Exchange og klikk Fortsett.

Listevalg der Exchange er huket av

3. I den neste dialogen tastar du inn namnet, kontonamnet og passordet ditt. Namnet er automatisk fylt ut med namnet ditt frå brukarkatalogen, men du kan her endra om du vil. E-postadressa du skal fylle inn her er din vanlige primæradresse. Hvis du er usikker på hva primæradressen din er, slå det opp brukerinfo. Avhengig av hvilken versjon av Mac OS du bruker, kan det hende du får noen oppfølgingsdialoger. Se 3a og 3b.

Innloggings-vindu

3a. Etter forrige punkt kan det hende du får opp en feilmelding som sier at den ikke kan slå opp brukernavnet, dersom epostadressen din er på et format som under. Trykk continue allikevel. Du vil da få opp følgende skjermbilde. Merk spesielt feltet for «User name», her skal du fylle inn ditt brukernavn@uio.no.

Nytt innloggings-vindu med username felt

3b. Det kan hende dialogen du får opp ser ut som følger. Fyll inn brukernavn@uio.no i feltet for User Name og følgende url i feltene for Internal URL og External URL:

https://mail.uio.no/EWS/Exchange.asmx

dialogboks som spør om internal og external url

4. Etter litt vil du få opp ein dialog som ber deg velga kva program denne konfigurasjonen skal gjelda for. Her bør du i alle fall kryssa av for Mail, Kontakter, og Kalender. Dei siste, Notater og Påminnelser, kan òg vera greie å ha.

Velg apper som skal brukes

4. Etter ein liten tenkepause, kjem postkassa opp. Postkassar til venstre, oversikt over meldingar i midten, og meldingsinnhald til høgre.

Forsiden til Apple Mail

Kalenderen

No kan du òg starta opp Kalender.

Kalender ikon på oppgavelinjen

Om du ikkje alt har akseptert invitasjonar i Mail, vil kalenderen vera tom. Her kan du sjå eit døme på ei hending i kalenderen.

Hendelse i kalenderen

Publisert 26. okt. 2016 08:43 - Sist endret 13. sep. 2021 08:56