Melde seg av en e-postliste

Hvis du vil melde deg av en e-postliste, kan du gjøre det direkte i e-postlistesystemet eller ved å sende en «unsubscribe»-melding fra e-postprogrammet du bruker.

Avmelding direkte i Sympa

Hvis du vil melde deg av en e-postliste, kan du gjøre det gjennom Sympa, UiOs e-postlistesystem.

1. Åpne en nettleser, og gå til sympa.uio.no. Klikk på din enhet i listen som vises, og logg inn med UiO-brukernavn og -passord øverst til venstre på siden du kommer til.

 

2. Når du har logget inn, får opp en oversikt over de e-postlistene du abonnerer på i venstre kolonne. Klikk på den e-postlisten du ikke ønsker å abonnere på lenger, og velg «unsubscribe» i menyen i venstre kolonne.

 

NB! Noen e-postlister henter medlemmer fra en annen liste. Om du er medlem av en liste som er lagt inn i en liste, kan du ikke melde deg av den ene uten også å melde deg av den andre. Kontakt lokal IT om du trenger hjelp med lister i lister.  

Avmelding via e-post

Det er også mulig å melde seg av en e-postliste uten innlogging i webgrensesnittet. Dette gjør du ved å sende en blank e-post til sympa@domenet-til-listen med emnefeltet/subject satt til ”unsubscribe listenavn”, hvor du bytter ut ”listenavn” med navnet på listen du ikke ønsker å abonnere på.

Eksempel: Om du er medlem av en e-postliste som heter superhelter@usit.uio.no og ønsker å melde deg av så kan man sende en e-post til sympa@usit.uio.no som inneholder emnefeltet "unsubscribe superhelter".

Be administrator for listen melde deg av

Om du ikke får meldt deg av en liste så går det an å kontakte de(n) som administrerer listen. E-postadressen til administratoren(e) er oppgitt på nettsiden til listen, og er alltid på formen listenavn-request@enhet.uio.no.

Eksempel: Du ønsker å kontakte administratorene til listen superhelter@usit.uio.no. Da kan du sende en e-post til superhelter-request@usit.uio.no.

Publisert 2. mai 2010 18:47 - Sist endret 19. jan. 2015 11:28