Meld deg på en e-postliste

Abonnere via lenke

Når du får en e-post fra en e-postliste finnes det som regel en lenke nederst i e-posten som du kan klikke på for å abonnere. En slik lenke kan også være oppgitt på et nettsted med informasjon om e-postlisten. Klikk på lenken, oppgi e-postadressen din (samt eventuelt passord hvis e-postlisten er begrenset), og klikk Submit. Du vil motta en bekreftelsesmelding på e-post når du har blitt abonnent.

Påmelding direkte i e-postlistesystemet

Gå til http://sympa.uio.no, klikk på din enhet i listen, og logg inn med UiO-brukernavn og -passord. I menyen Search for List(s) oppe til høyre kan du enten søke etter en e-postliste med navn eller tema, eller finne den i Index of lists. Når du har funnet e-postlisten du ønsker å abonnere på klikker du på Subscribe i menyen til venstre.

Hvis listen ikke er offentlig tilgjengelig, må du sende listeeieren en forespørsel om abonnement. Klikk på Contact owners. Noen lister krever at alle nye medlemmer blir godkjent av administratoren(e) til listen - da kan det ta litt tid fra man har klikket på Subscribe til man faktisk blir medlem.

Når du er påmeldt e-postlisten, vil du motta en e-postbekreftelse.

Påmelding ved å sende e-post 

Hvis du kjenner til listens navn kan du også melde deg på en e-postliste ved å sende en blank e-post til sympa@domenet-til-listen hvor du i emnefeltet/subject skriver subscribe listensnavn dittfornavn dittetternavn. Bytt ut listenavn med navnet på listen, og dittfornavn dittetternavn med navnet ditt.

Eksempel: Clark Kent ønsker å melde seg på e-postlisten superhelter@usit.uio.no. Det kan gjøres ved å sende en e-post til sympa@usit.uio.no hvor emnefeltet er satt til subscribe superhelter Clark Kent.

Meld deg på en liste uten UiO-e-postadresse 

Det er mulig å abonnere på e-postlister ved UiO selv om du ikke har UiO-brukernavn og passord. Du må da få et passord til e-postlistesystemet. Klikk  på First login, og oppgi e-postadressen din i feltet Your e-mail address. I løpet av noen minutter vil du få tilsendt et passord til den e-postadressen du oppga.

Glemt passord?

Dersom du er tilknyttet UiO, kan du ikke få tilsendt et nytt passord til listeadministrasjonssystemet. Hvis du har glemt ditt passord, må du ta kontakt med din lokale IT-ansvarlige.

Abonnenter som ikke er tilknyttet UiO kan få tilsendt et nytt passord per e-post. Dette får du ved å klikke på Lost password?, og oppgi den aktuelle e-postadressen.

Velkomstmelding

Når du selv melder deg på en liste, vil du alltid motta en velkomstmelding. Når noen andre melder deg på en liste, vil du som regel få en velkomstmelding, men ikke alltid. Enten har administrator valgt at det ikke skal sendes velkomstmelding eller så henter listen medlemmene sine fra en annen liste, en database, en fil med adresser eller liknende. Om du svarer på en velkomstmelding, så vil svaret gå til de(n) som administrerer listen.

Tips: Behold velkomstmeldingen, slik at du lett kan finne tilbake til informasjon om avmelding.

 

Publisert 2. mai 2010 18:41 - Sist endret 1. des. 2021 13:51