Filtrere e-post

Automatisk filtrering og sortering av e-post til ulike mapper er en god måte å holde orden på.

Det finnes to muligheter for å sortere meldingene:

  1. Filtrering på serveren (filtre opprettet i webmail - OWA):
    Filtre for sortering på serveren oppretter du i webmail (OWA) uavhengig av hvilket e-postprogram du bruker. Meldingene blir filtrert på e-posttjeneren før de blir hentet til e-postprogrammet på maskinen din. Dette er mer praktisk fordi sortering er uavhengig av programmet du bruker til å lese/sende e-post. Meldingene blir sortert likt når du leser e-post i fra datamaskinen på jobb eller på termstue, i webmail, på mobil/iPad eller hjemmemaskin.

    Ønsker du at alle filtre kjøres på serveren, bør du opprette dem i webmail (OWA). Det er viktig at du ikke redigerer filtre fra både fra programmet på datamaskinen din og webmail. Velg om du vil ha lokale filtre som filtrerer e-post kun på den ene maskinen du oppretter dem på, eller om du vil ha filtre som filtrerer allerede på e-postserveren og gir lik sortering på alle enheter. 
     
  2. Lokal filtrering (filtre opprettet i e-postprogrammet):
    Hvis du ønsker å sortere meldinger til lokalt, kan du opprette filtre i e-postprogrammet på maskinen, f.eks Outlook, Mail eller Thunderbird. Slike lokale filtre vil kun virke på den maskinen de er opprettet på, og e-posten vil ikke bli sortert hvis du leser e-post fra webmail, en mobil enhet eller en annen maskin. 

Veiledning for oppretting av filtre:

Publisert 8. jan. 2014 15:02 - Sist endret 28. nov. 2016 12:26