Anbefalte programmer for e-post og kalender på UiO

Windows

Vi anbefaler Outlook 2016 på Windows. Outlook er det mest utbredte e-post- og kalenderprogrammet i bruk mot Exchange, e-postsystemet som brukes på UiO.

Mac

Vi anbefaler Outlook 2016 for Mac.

Linux

Vi anbefaler bruk av Thunderbird på Linux. Velger du Thunderbird, får du tilgang til kalender ved å installere tillegget Lightning eller ved å bruke Outlook Web App (OWA), UiOs webmailløsning. Om Evolution fungerer med din konfigurasjon, må du gjerne bruke det.

Webmail

Når du vil ha tilgang til e-post, kalender og rombooking fra en maskin utenfor UiO, uten å installere eller konfigurere et program, er Outlook Web App (OWA), Outlooks webmailløsning, det du trenger. OWA kan brukes med de aller fleste nettlesere på både Windows, Mac og Linux.

Mobile enheter (nettbrett, smarttelefoner og lignende)

Nettbrett og mobiltelefoner har som regel innebygd program eller app for e-post og kalender, og det er disse innebygde programmene som blir anbefalt for UiO-e-post og kalender på mobile enheter. De innebygde programmene for e-post og kalender på enheter med iOS (iPhone og iPad), Windows Phone og Android (de fleste smarttelefoner og nettbrett som ikke er Apple-produsert), fungerer knirkefritt med det nye systemet.

Andre løsninger (kan brukes ved spesielle behov eller ønsker):

IMAP-støtten opprettholdes, så svært mange e-postklienter med IMAP-støtte kan brukes. POP er ikke lenger støttet. OWA vil i hovedsak være kalenderklient om du velger slike løsninger, og OWA kan brukes fra de fleste nettlesere.

Publisert 18. des. 2013 11:08 - Sist endret 7. feb. 2020 16:40