E-post og kalender (Samsung S2)

Trinnvis veiledning for hvordan du setter opp en Exchange-konto på en mobil enhet med Samsung S2 (engelsk skjermspråk):

1. Finn frem til applikasjonen Email eller E-post på Android-enheten og start denne.

2. Fyll ut e-postadresse og UiO-passord. Merk deg at e-postadressen i denne oppsettprosessen er <ditt brukernavn>@mail.uio.no, altså brukernavnet ditt etterfulgt av @mail.uio.no. Når du har fylt ut adressen og passordet, trykker du på Manual setup.

3. Velg Microsoft Exchange ActiveSync.

4. Fyll inn domenet uio foran ditt brukernavn (uio\<ditt brukernavn>), og velg deretter Next helt nederst på siden. Blir du bedt om å godta SSL-tilkoblinger eller SSL-sertifikater, må du akseptere det. SSL er en protokoll for sikker dataoverføring.

5. Godkjenn aktivisering av applikasjonen ved å trykke OK.

6. Godkjenn ved å trykke OKSe punkt 9 for informasjon om sikkerhetsfunksjonene.

7. Velg hva som skal synkroniseres til din mobile enhet. Fjern avmerkingen på Task og SMS. Trykk deretter Next.

8.  Panelet for Device administration åpnes. Device administration er en sikkerhetsfunksjon som gjør at det er mulig å slette innhold på mobiltelefonen. Den skal kunne brukes om du mister telefonen eller den blir stjålet, for å hindre at f.eks. e-post, dokumenter, informasjon om nettbank og annen personlig informasjon ikke skal bli tilgjengelig for uvedkommende. UiO bruker ikke denne funksjonen og kommer ikke til å slette noe å telefonen din. Du må likevel trykke Activate for å aktivere innstillingene for Exchange-kontoen, for å komme videre. 

9. Gi kontoen et passende navn, f.eks UIO, og trykk Done.

Publisert 26. okt. 2016 08:44 - Sist endret 7. nov. 2016 12:04