Filtrere bort uønsket e-post (SPAM)

Hovedinnstillingene for spamfiltrering er like for alle brukere på UiO, uavhengig av hvilket e-postprogram de bruker. Innstillingene ligger i Brukerinfo.

Les veiledning for spaminnstillinger i Brukerinfo.

Hvis du føler at du må, kan du opprette egne spamfiltre i Outlook. Vi råder deg likevel til å bruke spamfiltreringen i Brukerinfo (Se over)

Velg Lag regel... under Regler (Rules).

lag regel-menypunkt

Huk av for Flytt elementer til mappe og klikk på Velg mappe.

menypunkt

Velg en mappe du allerede har laget, eller velg Ny.

mappestruktur

Så velger du Avanserte alternativer.

knapp for avanserte alternastiver

Huk av for med bestemte ord i meldingshode, og klikk på bestemte ord.

bestemte ord-lenke

Skriv inn for eksempel ssssss og velg Legg til
(En s viser at e-posten har fått et Spam-poeng)
Nå sjekker filteret alle headerne, så for å være helt sikker på at du bare skal sjekke den headeren som viser Spam-Score, velger du X-UiO-Spam_Score: ssssss
Trykk OK

innskrevet tekst

Velg Fullfør

Fullfør-knappen

Nå vil nye e-poster som kommer til Innboksen din bli filtrert når de kommer til UiOs e-postsystem.
Hvis du vil kjøre filteret på det som allerede ligger der, går du til Regler og velger Behandle regler og varsler.
Klikk på Kjør regler nå.

Kjør regler nå-knapp

Rekkefølgen på filtrene er viktig, og denne bør ligge på toppen.

Det er også viktig at du sjekker mappen du har filtrert til, for å se om det bare er SPAM som har havnet der!

Mer om filter

Filter i OWA

Filter i Outlook

Om headere

Publisert 25. okt. 2016 09:36 - Sist endret 5. juli 2021 09:56