Førstegangsoppsett av Outlook for Mac

Veiledningen viser hvordan du setter opp Outlook for Mac for bruk av e-post, kalender, gjøremål og adressebok.

Start Outlook.

Første gangen programmet starter, starter den i en veileder som hjelper deg å sette programmet opp mot UiOs e-post og kalendertjeneste.

Dersom du allerede bruker Outlook, får du veilederen opp ved å gå til Outlook og Preferences.

1. Velg Ny konto...

Skjermbilde Outlook for Mac: Sett opp Ny konto...

2. I veilederens første vindu skriver du inn din e-postadresse på formen brukernavn@uio.no. Klikk deretter Fortsett.

Skjermbilde Outlook for Mac - Veileder skriv inn din e-postadresse

3. Du blir nå bedt om manuelt sette opp Outlook mot UiOs e-post og kalendertjeneste. Velg at aetentiseringsmetoden skal være Brukernavn og passord.

4. Skriv inn ditt domenebrukernavn på formen uio\brukernavn eller brukernavn@uio.no.

5. Skriv inn ditt UiO-passord.

6. I feltet for Server skriver du inn mail.uio.no.

7. Avslutt med å klikke på Legg til konto.

Skjermbilde Outlook Mac: Veiviser manuelt oppsett av e-postkonto

8. Huk av for Bruk alltid mitt svar for denne serveren og klikk Tillat at serveren konfigurerer innstillingene.

Skjermbilde Outlook Mac: Tillat autodiscover alltid

9. Outlook har nå blitt satt opp mot UiOs e-post og kalendertjeneste. Klikk knappen Fullført, om du ikke vil sette opp at Outlook også skal brukes mot andre e-post og kalendertjenester.

Skjermbilde Outlook Mac - Fullført oppsett mot UiOs e-post og kalendertjeneste

Publisert 18. mai 2021 15:03 - Sist endret 5. jan. 2022 13:04