Se en annen brukers kalender

Ofte vil vi se en annen persons kalender for å se når vedkomne er på kontoret sitt.

For å åpne en annens kalender i Thunderbird kan du:

Gå til kalender

Under oppsett av Thunderbird så vi hvordan vi kunne legge til vår egen kalender i Thunderbird.
Det å legge til en annen person er veldig tilsvarende.

Hvis vi allerede har en (som oss selv) Exchange-kalender høyreklikker vi på denne og velger 'Exchange Clone Settings'

Gi et fornuftig navn til kalenderen og bytt ut ditt brukernavn med den andres under 'Primary email address'

Under brukernavn/username skal det fortsatt være ditt brukernavn siden det er dette du bruker for å autentisere mot Exchange.

Exchange Clone Settings

Velg 'Check server and mailbox'

Exchange Clone Settings

Og vi er i mål!

Den lange, tunge, veien frem:

Vi høyreklikker på en kalender og velger 'New Calendar...' fra kontekstmenyen

Calendar

En kalender fra nettet:

On the Network

Velg Microsoft Exchange

Microsoft Exchange

Gi kalenderen et fornuftig navn
NB! ikke knyt den til en E-Mail

Create New Calendar

Fyll ut tilsvarende med deg selv, men bytt ut ditt brukernavn med den andres:

Kjenner du ikke brukernavnet kan du finne dette ved å søke etter person på UiOs sider

Create New Calendar

Velg 'Perform autodiscovery'

Perform Autodiscovery

Du vil bli spurt om passord og må velge Exchange-tjeneren - tilsvarende som når du satt opp for deg selv

Vi ser nå den andres kalender:

Andres kalender

Kalenderen vil ha en hengelås ved siden av seg for å vise at du bare har tilgang til å lese denne.

Publisert 26. okt. 2016 09:34 - Sist endret 8. nov. 2016 13:10