Sett opp Thunderbird

Veiledningen viser hvordan en setter opp Thunderbird på UiO.

En del Linux-brukere kan bruke Evolution for integrert e-post og kalender. Der det fungerer, er det den beste løsningen.

Sette opp e-post i Thunderbird

Automatisk oppsett av e-post

Når du starter Thunderbird for første gang, skriv inn:

1. Ditt fulle navn
  2. Din e-postadresse på formen brukernavn@uio.no
  3. Ditt UiO-passord

Vi råder deg til ikke å lagre passordet i Thunderbird.

Avslutt med Continue.

Thunderbird vil nå forsøke å sette opp e-postkontoen automatisk for deg. Dersom den skulle feile, må du sette den opp selv med å klikke på Configure manually.

Manuelt oppsett av e-post

• Protokollen får å få e-post er IMAP med port 143, STARTTLS og autentiseringsmetoden er Normal password. Avslutt med ditt brukernavn.
  • Skriv inn smtp.uio.no i hostname, med port 587, STARTTLS og autentiseringsprotokollen Normal password. Avslutt med ditt brukernavn.
  • Trykk på knappen Re-test for å teste oppsettet og avslutt med Done.

Legg til signatur i utgående e-post

• Klikk på Add a signature i Account Setup-vinduet.
  • Skriv inn ønsket signatur i feltet Signaturtekst.
  • Lukk vinduet for å lagre signaturen for utgående e-post

Sett opp kalender og adressebok i Thunderbird

Legge til tillegg i Thunderbird

Fra menyen øverst til høyre, velger du Add-ons and Themes. I Tilleggsbehandleren søker du opp og legger til:

• TbSync
  • Provider for Exchange ActiveSync

Konfigurere TbSync og Provider for Exchange ActiveSync

I Tilleggsbehandleren går du til Utvidelser.

Klikk på Skiftenøkkel-ikonet for å sette opp TBSync.

Gå til Account actions og velg først Add new account og deretter Exchange ActiveSync.

Velg Custom configuration og skriv inn UiO-Exchange som Account name, ditt brukernavn på formen brukernavn@uio.no, og ditt UiO-passord. Avslutt med Add account og deretter aktiver valget Enable and synchronize this account.

Velg hva du ønsker å synkronisere under Available resources, som Contacts, Calendar og Tasks.

Definere hvor ofte du ønsker at det skal synkroniseres mot Exchange i feltet Periodic synchronization (in minutes) og avslutt med Synchronize now.

Før du lukker TBSync account manager, gå til fanen Options og påse at valget Include results from global address book (GAL) in email autocompletion er aktivert.

Kontakt brukerstøtte:

Ring oss

Vi har åpent mellom 08:30 og 17:00 på hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 på lørdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din forespørsel via e-post til: it-support@uio.no.

Gå til e-post

Book et videomøte over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Åpne chat
Publisert 27. apr. 2022 12:25