UiO-e-post og -kalender i Thunderbird

En del Linux-brukere kan bruke Evolution for integrert e-post og kalender. Der det fungerer, er det den beste løsningen.

2018-10-16 Tillegget (add-on/plugin) som tidligere ble anbefalt, «EWS Exchange Provider», fungerer ikke med med nyeste versjon av Thunderbird (versjon 60). Prøv heller å bruke TbSync.

Sette opp Thunderbird mot Exchange

Legg inn kontoen din med IMAP-protokollen for å få tilgang til lagret e-post (imap.uio.no, TLS på port 143) og SMTP-protokollen for å sende (smtp.uio.no, STARTTLS på port 587).

Legge til tillegg i Thunderbird

Vi trenger nå å legge til Lightning og TbSync.

Gå til Tools -> Add-Ons og bruk søkefeltet til å laste ned og installere de to tilleggene.

Konfigurere TbSync

Vennligst se TbSync sin «Get started»-dokumentasjon (kun tilgjengelig på engelsk, men har bilder). Om autodiscover ikke fungerer, vennligst velg «Custom configuration» fra nedtrekksmenyen og oppgi "UIO\brukernavn" (sett inn ditt brukernavn) og "mail.uio.no" som «server»/tjener.

Publisert 26. okt. 2016 09:34 - Sist endret 16. okt. 2018 13:58