Oversikt over webmail

Webmail er tilgjengelig fra mail.uio.no. Du logger inn med vanlig UiO-brukernavn og -passord.

Webmail på UiO heter Outlook Web App. Til vanlig bruker vi ofte forkortelsen OWA. Innloggingssiden ser slik ut:

Innloggingsside til OWA

• Logg inn med vanlig UiO-brukernavn og passord.

Første side du kommer inn til når du logger deg inn i OWA

Når du har logget inn åpnes innboksen din.

• Klikk på en e-post for å lese den.
  • Svar på eller videresend e-posten ved å klikke på Reply eller Forward like under overskriften i e-posten.
  • Klikk på en mappe helt til venstre for å åpne den og se e-postene du har der. Du flytter e-post fra en mappe til en annen ved å dra den dit du vil ha den.
  • Skriv en ny e-post ved å klikke på +new mail øverst til venstre.
  • Vis kalenderen din ved å klikke på Calendar oppe til høyre.
  • Vis adresseliste ved å klikke på People oppe til høyre.
  • Vis oppgaver ved å klikke på Tasks oppe til høyre.
  • Vis Hjelp-emner ved å klikke på ? oppe til høyre.

Klikker du på Calendar oppe til høyre, vises kalenderen din:

Kalender i OWA

• Klikk på en kalenderoppføring på en dato for å se hele oppføringen.
  • Dagens avtaler vises i feltet til høyre for kalenderen
  • Velg om du vil vise dag, arbeidsuke, uke, eller måned ved å bruke valgene oppe til høyre.
  • Oversiktskalenderen bruker du for navigere deg til andre dager eller måneder. Den ligger i venstre kolonne.
  • Åpne andre kalendere ved å klikke på Other calendars i venstre kolonne,
  • Opprett en ny avtale eller start en møteinnkalling ved å klikke på +new event øverst til venstre.
  • Vis e-posten din ved å klikke på Mail oppe til høyre.
  • Vis adresseliste ved å klikke på People oppe til høyre.
  • Vis oppgaver ved å klikke på Tasks oppe til høyre.
  • Vis Hjelp-emner ved å klikke på ? oppe til høyre.
Publisert 26. okt. 2016 09:55 - Sist endret 26. okt. 2021 14:21