Hjelp med webhotellet

 

Kan man bruke PHP- eller perl-kode på webhotellet?

Ja, webhotellet er satt opp med mod_perl2 og PHP 5.2.x.

 

PHP-koden min fungerer ikke som forventet, har noen PHP-funksjoner blitt slått av?

Ja, av sikkerhetsmessige årsaker har noen PHP-funksjoner blitt slått av. Ta kontakt med www-drift@usit.uio.no for mer informasjon.

 

Kan alt eller deler av innholdet på nettstedet vårt være i Vortex?

Ja, www-drift@usit.uio.no kan sette opp videresendinger til vortex for alt eller deler av innholdet ved hjelp av mod_caucho.

 

Kan vi fortsatt få webstatistikk om innholdet på nettstedet er i Vortex?

Ja, trafikken til nettstedet går fortsatt igjennom webhotellet slik at man får logger man kan generere statistikk av.

 

Jeg trenger tilgang til filene på vårt nettsted på webhotellet, hvordan får jeg det?

Først må man skille mellom nettsteder som er i Vortex og de som ligger på webhotellet. For de sidene som ligger i Vortex må du kontakte vortex-hjelp@usit.uio.no. For sider på webhotellet har hvert nettsted en filgruppe på mapper og filer for å begrense tilgangen til å editere sider til en ønsket gruppe med brukere. www-drift@usit.uio.no eller moderator av filgruppen kan via bofh legge til nye medlemmer til en filgruppe. Det er viktig at henvendelser om å legge til nye medlemer til en filgruppe kommer fra en som allerede er medlem, og sendes fra medlemmets UiO-epostadresse. Filsystemet som ditt nettsted ligger under kan gjøres tilgjengelig for deg ved å kontakte www-drift@usit.uio.no.

 

Jeg slettet en fil på vårt nettsted på webhotellet ved et uhell, er filen borte for alltid?

Nei, ikke nødvendigvis. Hver natt blir det tatt backup av filene på webhotellet til data-tape. Ta kontakt med www-drift@usit.uio.no om du har behov for å gjennomrette en fil eller mappe fra backup.

 

Kan jeg begrense tilgangen til html dokumenter som ikke er i Vortex?

Ja, dette lar seg gjøre ved å benytte seg av .htaccess filer. Med .htaccess kan man begrense tilgangen til enkelte maskiner, eller passordbeskytte siden, slik at bare brukere med gyldig brukernavn og passord kan se siden.

Publisert 25. apr. 2014 10:23