Tips for egen backup

Av og til dukker det opp historier i avisene om noen som har blitt frastjålet den bærbare PCen sin, og der lå hovedoppgaven eller doktoravhandlingen deres. Backup hadde de desverre ikke! 

Tyver er ikke det eneste problemet, for harddisker kan gå i stykker, og filer kan slettes ved en feiltakelse. Har du backup? 

Poenget er at alle må ta ansvar for sine egne filer og sørge for at de har backup av det de ikke vil miste. Her kommer noen tips til deg som nå ikke er helt komfortabel med backupsituasjonen din.

Kontormaskinen

Filer som ligger på harddisken din (C,D) må du ta backup av selv. Filer som flyttes over til hjemmeområdet (M) blir det tatt backup av hver natt, så viktige dokumenter kan du lagre der. Du kan også installere OneDrive på kontor-PCen via Software Center og oppbevare dokumenter der. 

Bærbar maskin

Hvis du bruker en bærbar maskin, så sørg for å ta backup som du lagrer et annet sted enn i vesken til den bærbare. Du kan for eksempel kopiere over filer til hjemmeområdet ditt via UiO Programkiosk. Om du arbeider direkte i en arbeidsmappe i Vortex eller på OneDrive i Office 365, slipper du å tenke på backup. Som student eller ansatt på UiO, kan du laste ned Office 365 gratis til hjemmemaskin eller bærbar maskin.

Hjemmemaskin

Hjemmemaskiner er også utsatt, både for tyveri, harddiskkrasj og uforvarende sletting. Kopier filer til hjemmeområdet ditt, eller arbeid direkte i Vortex eller på OneDrive i Office 365.  Som student eller ansatt på UiO, kan du laste ned Office 365 gratis til hjemmemaskin eller bærbar maskin.

 

Publisert 23. juni 2010 11:15 - Sist endret 7. feb. 2020 16:41