English version of this page

Slik får du G Suite ved UiO

Forskere, studenter og ansatte kan få G Suite

For å få konto i UiOs G Suite må du være forsker, student eller ansatt ved UiO.

Du kan også få konto dersom du har gjestebruker tilknyttet UiO for en kortere eller lengre periode - gitt at du har en UiO-bruker.

Slik oppretter du en konto

 1. Les gjennom vilkår for tjenesten.
 2. Avgi samtykke: Logg inn og gå til Samtykke-siden. Velg G Suite for Education og gi samtykke til bruk av tjenesten.
 3. Vent ca 15 minutter.
 4. Logg inn i G Suite:
  • Gå til Googles påloggingsside og skriv inn <brukernavn>@uio.no som e-postadresse.
  • Du vil da bli videresendt til Feide. Her angir du ditt UiO-brukernavn og -passord.
  • OBS! Er du allerede pålogget med din GMail og står på en Google-side? Klikk på dine initialier (øverst til høyre på siden) og velg Legg til konto.
 5. Første gang du logger inn må du akseptere vilkår fra Google.

Derfor må du logge på via Feide

Fordi Feide er koblet til din UiO-bruker, slipper du å ha et eget passord for G Suite-tjenesten.

Påloggingen via Feide gir deg også det vi kaller Single Sign On (SSO). Det vil si at du (ved pålogging til en annen tjeneste som også benytter Feide) kommer direkte inn uten å angi brukernavn/epost og passord, som for eksempel til Dropbox. 

Utlogging

Det er ingen automatisk utlogging av G Suite-tjenesten. Du forblir innlogget på den eller de Google-kontoer som du er logget inn med inntil du selv gjør et aktivt valg om å logge ut. 

For å sjekke hvilke konto du er logget inn med og hvilke Google-konto som er aktiv i din nettleser akkurat nå, gå til accounts.google.com. For å se hvilken konto som er aktiv, klikk på ikonet (enten et bilde eller din forbokstav) øverst i høyre hjørne. 

Har du en Google-konto på din UiO-adresse fra før?

Ønsker du en G Suite-konto, men har allerede en Google-konto registrert på din UiO-epost (primær-epost på UiO), må dette ryddes i før du gir samtykke til G Suite.

Dersom du benytter din UiO primæradresse privat, anbefaler vi at du endrer den til en privat e-postadresse (Gmail o.l.).

Dersom du benytter denne i jobb, og har spesielle tilganger hos Google som gjør at du vil fortsette å benytte kontoen, kan løsningen være å endre til for eksempel brukernavn@mail.uio.no, som ikke vil kollidere med din primæradresse.

Har du allerede avgitt samtykke og du frykter at din gamle Google-konto er overskrevet av G Suite og at data er gått tapt, fortvil ikke. Din gamle konto skal være overført til en midlertidig adresse.

Google sin veileder under Option 2: Require users to rename their account forklarer hva som vil skje hvis du har samtykket til UiOs G Suite, og du allerede har en Google konto på den samme e-postadressen (UiO primæradresse).

Publisert 6. des. 2018 11:32 - Sist endret 12. okt. 2021 13:11