Synkronisering og lagring av dokumenter fra G Suite

Synkronisering fra G Suite-konto i skyen til lokal maskin: Husk at for å lagre intern (gul) data på privat maskin, må du følge disse reglene i lagringsguiden.

Før du kan sette opp synkronisering fra din G Suite konto til lokal maskin, må du ha etablert en G Suite konto på UiO. Les hvordan du oppretter en G Suite-konto her..

Google-bruker fra før med Backup and Sync

Mange har allerede en Google konto som benyttes privat og har til og med installert Backup and Sync fra Google for å kunne synkronisere filer mellom skytjenesten og lokal maskin.

Dette kan du fortsette og gjøre uten at din nye G Suite konto hverken berører eller blander seg med din private Google-konto hvis du ønsker å synkronisere begge.

Drive File Stream for bedrift/utdanningskonto

For bedrift-/utdanningseide kontoer har Google et eget program. Drive File Stream inkluderer synkronisering av alle dine Team Drive foldere (felles filområde i G Suite).

Gå til denne siden for å laste ned Drive File Stream for synkronisering.

NB! Drive File Stream er nå tilgjengelig via Software Center og kan installeres derfra.

Du behøver ikke avinstallere Backup and Sync om du har det fra før, kun hvis din konto-id (e-postadressen) på denne er den samme som du har på G Suite ved UiO.

Stopp synkronisering av dine dokumenter

Gå til denne siden hos Google for en veiledning om hvordan du stopper eller setter synkroniseringen på pause.

Feilsøk når filer ikke synkroniseres

Gå til denne siden hos Google for å forstå hva og hvorfor dine filer ikke synkroniseres som forventes.

File Stream Drive på mobil

Både File Stream Drive og Backup and Sync er kun for datamaskiner. For synkronisering til mobil, må du aktivere din G Suite-konto på enheten. Les mer om dette her under Innlogging for mobil.

Publisert 6. des. 2018 11:32 - Sist endret 12. okt. 2021 12:38