Office Lens

Trenger du å få scannet noe inn raskt? Da er Office Lens noe for deg...

Med Office Lens kan du trimme og forbedre bilder av tavler og dokumenter, samt gjøre dem leselige. Du kan bruke Office Lens til å konvertere bilder til PDF-, Word- og PowerPoint-filer, og kan lagre bilder til OneNote og OneDrive. Velger du å lagre scannede dokumenter og bilder til OneDrive, finner du disse filene i en egen undermappe med navnet Office Lens.

Office Lens er som å ha en skanner i lommen. Med denne appen kan du digitalisere notater fra tavler eller rett og ned skrive ned dine ideer og ta et bilde av dem som du kan bruke senere. Du kan sørge for at viktige dokumenter og kvitteringer alltid er tilgjengelige rett og slett ved å gjøre dem digitale!

Office Lens er tilgjengelig for Windows 10, iOS og Android. Du kan laste ned den nyeste versjonen av Office Lens gratis fra Microsoft App Store.

Typiske bruksmåter

  • Ta et bilde av en tavle og beskjær det for å dele møtenotatene dine med kolleger.
  • Lag digitale kopier av utskrifter, visittkort eller plakater med nøyaktig trimming.

OCR

Ved å velge at innscannet dokument skal lagres som et Word-dokument på OneDrive, skjer det en ganske presis OCR (Optical Character Recognition)-scanning av dokumentet ditt og du kan fortsette å redigere teksten i Word som et vanlig Word-dokument.

En annen fordel med å velge at det innscannede dokumentet skal gjøres tilgjengelig som et Word-dokument, er at du da kan søke gjennom dokumentet etter bestemte ord eller fraser.

Sensitive data

En må ikke bruke denne appen til digitalisering av sensitive dokumenter (eksempelvis dokumenter inneholdende personnummer m.m.).

Publisert 11. jan. 2018 12:59 - Sist endret 6. juli 2021 13:02