Wunderlist

Dette er min absolutte favoritt app! Den bruker jeg mye privat og i jobbsammenheng. Hvem har ikke behov for å lage seg lister?

Jeg har rett og slett gledet meg til å skrive dette blogginnlegget.

Wunderlist er listeapplikasjon som finnes for Windows, macOS, iOS, Android og en versjon for nettleseren (http://www.wunderlist.com).

Du kan ha private lister og lister du kan dele med en eller flere. Si meg at du aldri har hatt behov for slike lister før? Og det beste, denne applikasjonen kan brukes med din UiO-konto.

Ta i bruk - Første pålogging

Wunderlist støtter forskjellige typer pålogging (også med din Facebook eller Google konto), men det viktige her er at du bruker din UiO-konto. For å gjøre dette klikker du på Microsoft-ikonet nederst til høyre:

Wunderlist: Påloggingsvindu

Deretter velger du Work eller School Account. Du logger deg da på med UiOs foretrukne måte for å logge seg på Office 365 og du skriver inn brukernavnet ditt på formen brukernavn@uio.no og transporteres til UiO weblogin. Med UiO weblogin skriver du brukernavnet og passordet på vanlig måte, og så er du i gang!

Hovedvinduet til Wunderlist

Wunderlist: Hovedliste

I venstre kolonne får du en oversikt over dine lister og i Innboks finner du evt. oppgaver andre har gitt deg. Du kan sortere lister i mapper slik jeg for eksempel har sortert lister i Privat og Jobb.

Nye lister oppretter du ganske enkelt ved å klikke på + Opprett liste-knappen nederst i venstre kolonne.

Les senere er en liste som er koblet til din nettleser og kan brukes om du bruker Wunderlist som en plugin til nettleseren. Dersom du da finner en interessant artikkel som du ikke kan lese der og da, så kan du legge den til Wunderlist og den dukker da opp i Les senere-listen.

Dele arbeidsoppgaver og sette tidsfrister

Dele en liste

Når du oppretter en ny liste, kan du samtidig velge at den skal deles. Personene (Medlemmene) du ønsker å legge til må dessverre skrives inn på formen brukernavn@uio.no:

Wunderlist: Legge til medlemmer

Det sendes etter at du har lagt til de medlemmene du ønsker en epost til dem, hvor de kan velge å slutte seg til listen.

Handleliste

Forfatter av denne bloggen har brukt flere forskjellige liste programmer, men har endt opp med å bruke Wunderlist.

Mye av grunnen er sanntidsoppdateringsfunksjonaliteten på delte lister i Wunderlist. Dette viser seg på en ypperlig måte med en delt Handleliste. Der legger vi til ting som må kjøpes fortløpende, og så ser vi den som først når en butikk og starter innkjøpene og hva som da evt. er igjen. Ting som havner i handlekurven sjekkes av som innkjøpt og så forsvinner de fra listen hos oss begge (i sanntid).

Oppgaver med påminnelse og tidsfrist

Oppgaver som legges i liste kan tilordnes medlemmer på listen og vi kan enkelt sette en påminnelse og en siste tidsfrist for når oppgaven må være fullført:

Wunderlist: Oppgave med påminnelse og tidsfrist

Oppgave med flere underoppgaver, kommentar og vedlagt fil

Ved behov kan en oppgave deles opp i en liste med underoppgaver og dersom du har behov for det, kan du legge inn fritekst som en kommentar.

Du kan til og med legge ved en fil om det er nødvendig, for eksempel et PDF-dokument.

Windows 10 og Cortana

Windows 10 har stemmestyring og en kan lese opp oppgaver som da legges inn i Wunderlist. Den personlige assistenten i Windows 10, Cortana, har enda ikke støtte for norsk, så om du ønsker å prøve dette, så bør det gjøres på engelsk.

Wunderlist utvikles ikke videre, hva nå?

Microsoft kjøpte opp firmaet som laget Wunderlist og har beholdt utviklerteamet. Wunderlist vil med tid og stunder blir erstattet med Microsoft Todo. Microsoft har sagt at det ikke skjer med det første, men når Microsoft Todo har nådd funksjonalitetsnivået til Wunderlist.

Microsoft Todo for desktop og mobil

Forhåpentligvis vil vi da også kunne migrere dataene våre over mellom disse to tjenestene.

Av Frank Paul Silye
Publisert 25. jan. 2018 14:19 - Sist endret 6. juli 2021 13:02