Chat i Teams

Chat er en prat med et utvalg personer. Innholdet i en chat er bare synlig for deg og de du er i chat med. En chat er uavhengig av om deltakerne er i et team eller ikke.

Samtaler fungerer innad i et team og er synlige for alle medlemmer i teamet.

Starte en ny chat

I menyvalget til venstre finner du en knapp som heter Chat

Skjermbilde av chat i teams

Du starter en ny chat ved å trykke på New Chat øverst til høyre over chattelisten.  For å starte en ny chat trenger du bare å skrive inn navnet på personen(e) du vil ha en chat med, og deretter skriver du inn beskjeden i tekstfeltet.

Når en chat opprettes får du i tillegg til muligheten til å sende meldinger, også automatisk muligheten til å dele filer og gjøre en lyd- eller videooppringning med deltakerne i chatten.

Fortsette en tidligere chat

I stedet for å starte en ny chat, kan du klikke deg inn på bokmerkede - Pinned - chats, og skrive en ny melding, eller gå til en av de tidligere chattene du har vært del av under Recent. Disse chattene vises i kronologisk rekkefølge.

Klikk på en chat og du får se hele historikken til den aktuelle chatten.

Du kan skrive en ny melding i feltet Type a new message. Meldingen kan formateres og du kan legge ved dokumenter, bilder, emotikoner m.m.

Kalenderinnkallinger

Kalenderinnkallinger som du gjør fra Teams eller Outlook med lenke til et videomøte i Teams, er i realiteten en innkalling til chatten. I tillegg til videomøtet er dere koblet til en chat med muligheten til å sende hverandre meldinger og dele filer.

Publisert 30. juni 2021 09:11 - Sist endret 13. sep. 2021 12:26