Skype for Business

Nytt av året er at ansatte og studenter ved UiO har tilgang til Skype for Business.

Hva er Skype for Business?

Skype for Business kan brukes til lynmeldinger, samtaler, nettmøter (med delt skjem) og video, men merk at Skype og Skype for Business dessverre ikke er det samme og de ikke er kompatible. Så dersom du har en stor kontaktflate som bruker Skype, er kanskje ikke Skype for Business interessant for deg. Skype for Business leveres som et eget produkt eller som en del av Office 365.

Skype for Business er en eldre tjeneste fra Microsoft som tidligere het Lync, og du ikke starte en samtale fra Skype til en person som bruker Skype for Business.

Tenkt bruk

Skype for Business brukes stort sett over hele UH-sektoren i Norge, og det er derfor en stor sjanse for at du har samarbeidspartnere som bruker det. Enkelte har kanskje også videokonferanseutstyr på møterom som er kompatibelt med Skype for Business og da kan en ringe inn til disse møterommene med Skype for Business.

Skype-møte via nettadresse

 

Hvordan tar jeg det i bruk?

Du har kanskje allerede Skype for Business installert på din maskin? Se etter...

Installasjon

Windows-brukere kan installere Skype for Business fra Software Center og macOS-brukere kan installere det fra Managed Software Center.

Ellers kan Office 365-brukere ved UiO laste ned programmet fra office.com.

Pålogging

Dette er ikke en tjeneste som driftes av UiO, men av Microsoft. Da da kan man ikke bare bruke brukernavn når en logger seg på, men en må også legge til @uio.no. Så rett måte å logge seg på er:

brukernavn@uio.no

Finne og organisere kontakter

Personer du ofte har kontakt med kan du legge dem inn som favoritter, og du kan organisere kontakter i grupper.

Integrasjon med Outlook og Exchange

En for del med Skype for Business er at en i stedet for å sende e-post kan sende direkte-meldinger når du vil ha kjappe svar, og at du kan ha videokonferanser internt eller eksternt. Skype for Business har derfor en enkel integrasjon mot e-post og kalenderprogrammet Outlook, hvor du kan se om den du skriver e-post er tilgjengelig på Skype for Business.

I Skype-klienten kan du også se din planlagte møtevirksomhet:

Oversikt over planlagt møtevirksomhet i Skype

Emneord: Skype for Business, Skype
Publisert 19. jan. 2018 08:27 - Sist endret 9. mars 2020 14:57