Hvilke programmer finnes i MS 365

MS 365 inneholder programmene du kjenner fra Office-pakken pluss noen flere. Her finner du en oversikt over programmene.

Du kan fritt bruke programmene du installerer og Office Online programmene som finnes på MS 365-portalen på nettet på office.com. Vær likevel oppmerksom på at UiO har egne programmer som dekker noen av de samme funksjonene og at du ikke kan lagre eller behandle sensitiv informasjon i online-programmene eller på OneDrive eller i Teams. Les mer om hva du kan oppbevare på OneDrive og i Teams.

• Studenter og ansatte på UiO kan installere Office-programmene fra MS 365 på private maskiner.
  • Personer som er tilknyttet UiO, kan bruke Office Online, men ikke laste ned og installere Office-programmene.
Navn Installeres Brukes online Om programmet Merknader
OneDrive Ja Ja Lagring og deling av filer. Se UiO-dokumentet Deling og samhandling i MS 365 og Microsofts OneDrive-veiledninger. UiO-driftet maskin: Installert automatisk på en del maskiner. Hvis ikke, kan den installeres fra Software Center (PC) eller Managed Software Center (Mac). Egen maskin: Installeres med Office-pakken fra office.com.
Word Ja Ja Se Microsofts Word-veilednigner. UiO-driftet maskin: Installert automatisk på en del maskiner. Hvis ikke, kan den installeres fra Software Center (PC) eller Managed Software Center (Mac). Egen maskin: Installeres med Office-pakken fra office.com.
Excel Ja Ja Se Microsofts Excel-veilednigner. UiO-driftet maskin: Installert automatisk på en del maskiner. Hvis ikke, kan den installeres fra Software Center (PC) eller Managed Software Center (Mac). Egen maskin: Installeres med Office-pakken fra office.com.
Power Point Ja Ja Se Microsofts Power Piont-veiledninger. UiO-driftet maskin: Installert automatisk på en del maskiner. Hvis ikke, kan den installeres fra Software Center (PC) eller Managed Software Center (Mac). Egen maskin: Installeres med Office-pakken fra office.com.
Skype for Business Ja Nei Fases ut fra Microsofts side. UiO anbefaler Zoom for videomøter.
OneNote Ja Ja Lagring og synkronisring av notater på tvers av enheter. Les mer i Microsofts OneNote-veiledninger. Husk at sensitiv informasjon ikke skal lagres eller behandles i MS 365-programmene.
Teams Ja Ja Chat og samarbeid. Se Microsofts Teams-veilednigner. UiO-driftet maskin: Installert automatisk på en del maskiner. Hvis ikke, kan den installeres fra Software Center (PC) eller Managed Software Center (Mac). Egen maskin: Installeres med Office-pakken fra office.com
Class Notebook Nei Ja OneNote-blokk for klassebruk. Les mer i Microsofts Class Notebook-veiledninger.
Sway Nei Ja Program for å lage presentasjoner. Merk at UiO har egne Power Point-maler som skal brukes til presentasjoner som framføres for studenter eller et annet publikum. Da skal ikke Sway brukes.
Forms Nei Ja Program for å lage skjemaer. Merk deg at det foretrukne verktøyet for skjemaer på UiO, er Nettskjema.

Du finner informasjon om flere programmer som er tilgjengelig gjennom MS 365 ved å klikke på Explore all your apps (Utforsk alle apper) under programikonene på førstesiden på portal.office.com.

Publisert 30. jan. 2018 13:44 - Sist endret 21. mars 2022 09:18