Vilkår for bruk – Office 365 på UiO

Hva er Office 365?

Office 365 er Microsofts tilbud om å alltid ha tilgang til nyeste versjon av Office-programmene både på datamaskiner og nettbrett/telefoner og i online-versjon på Internett. Office 365 inneholder også OneDrive, som gir brukerne ubegrenset lagringsplass på et personlig område i Microsofts skytjeneste. 

Og så, da?

Det er to ting du skal være klar over:

  1. Du kan ikke lagre alt mulig på OneDrive
  2. Du mister kontoen når du slutter på UiO

1.  Du kan ikke oppbevare informasjon med middels til sterkt beskyttelsesbehov på OneDrive

Du må vurdere data (dokumenter/bilder og annet) du ønsker å oppbevare på OneDrive, etter UiOs retningslinjer for klassifisering av informasjonsressurser. Dette er ikke verre enn at du tenker over hva du lagrer på OneDrive og skriver på i online-versjonen av Office, og hva du heller bør lagre på en disk her på UiO. Du skal aldri lagre personsensitiv informasjon på OneDrive. Når vi ser på klassifiseringen, så er det dokumenter med informasjon som faller inn i kategori Grønn - UiO åpen og kategori Gul - UiO-intern - svakt, som kan lagres på OneDrive. Hvis informasjonen faller inn i kategori Oransje eller kategori Rød, skal den ikke lagres i en skytjeneste, men lagres på UiO, på riktig måte i henhold til retningslinjene. Det er fordi innholdet beskrevet i disse kategoriene enten er konfidensielt, sensitivt eller på annen måte er funnet å ha et særlig beskyttelsesbehov. 

2. Kontoen blir slettet når du ikke lenger jobber eller studerer ved UiO

Din bruk av Office 365 på UiO er knyttet til at du jobber eller studerer her. Hvis du slutter, blir kontoen din og innholdet på OneDrive slettet etter 90 dager. Les mer om hva som skjer når du slutter.

Lurer du på noe?

Har du spørsmål om sikkerhet i forbindelse med Office 365, sende en e-post til it-support@uio.no.