Filer

Last opp filer og jobb sammen – samtidig.

Når man laster opp filer i et team kan alle team-deltakerene gjøre endringer på filene (om det er Excel, Word, PowerPoint eller andre Office-filer) samtidig. Dette betyr at man ikke lenger trenger å sende filer frem og tilbake på e-post og risikere at flere versjoner oppstår på kryss og tvers. 

NB! En huskeregel når det gjelder lagring av filer er at SharePoint-området du får i Teams er et fellesområde, mens OneDrive er ditt personlige lagringsområde, selv om du også kan dele filer fra OneDrive.

Dersom det er filer du ønsker at noen ikke skal ha tilgang til, plasser heller disse under et eget team. I utgangspunktet har alle som er med i et team tilgang til filene der, selv om du oppretter underkanaler i Team.

Synkronisere med SharePoint

Du kan også synkronisere Teams til SharePoint, som gir deg tilgang til fellesområdene du har tilgang på. Ved å synkronisere SharePoint til Teams, synkroniserer man filområdet som Teams har opprettet for deg i SharePoint med PC-en din, slik at du kan jobbe direkte med filene både i Teams og på filområdet ditt.

Det gjør du ved å klikke på fanen Filer i Teamet ditt. Deretter klikker du på Åpne i Sharepoint.

Et nytt vindu til SharePoint vil da åpne seg. Klikk Synkroniser i SharePoint.

Klikk Synkroniser nå for å synkronisere SharePoint med Teams. 

Jobbe med filene offline

Dersom du ønsker å jobbe med filene uten å være koblet til internett, kan du instruere filutforskeren på PC-en din til å synkronisere ned filene i mappen. Du kan også gjøre det på enkeltfiler.

Publisert 11. mars 2019 07:22 - Sist endret 7. juni 2019 09:54