Viktige tips om Teams

Å opprette et Team er enkelt og Microsoft har selv laget en enkel veiledning til det. Men, det er et par ting man må huske på:

  1. Det er mulig å samhandle med andre ved å gå direkte til Sharepoint via Office 365 istedenfor MS Teams. Dette anbefaler vi ikke. Start heller med å lage et MS Teams-rom. Da får du automatisk tilhørende Sharepoint-mapper under "Files"-fanen. Det er mye lettere å invitere eksterne med MS Teams enn med Sharepoint, og det er litt vanskeligere å lage et tilhørende Teams-rom etter at du først har laget et Sharepoint-område.
  2. Teams inneholder en del standardmaler tilpasset grunnskolen. Disse malene egner seg best der. Derfor bør du, når du oppretter et Team ved UiO, velge alternativet Annet/Other når du velger hvilket team du vil lage. Teksten under trenger du ikke tenke på.
  3. Dersom du skal bli med i et Team og har fått en kode, klikk samme knappen som om du skal opprette et Team selv, og fyll inn koden der.
  4. Velg om du vil at teamet skal være privat (bare teameiere kan legge til medlemmer), eller offentlig. Du kan også bruke en eksisterende gruppe som mal dersom du ønsker det.
  5. Som eier av rommet kan man slette det. Pass derfor på at den som får eier-rolle er klar over dette. Om eieren av et rom har sluttet er det mulig for IT-Organisasjonen å gå inn og legge til en ny eier.
  6. I utgangspunktet har alle som er med i et team tilgang til filområdet som er koblet til teamet. Dersom du skal ha et område med filer som en mer begrenset gruppe personer skal ha tilgang til, anbefaler vi at du oppretter et eget team for det formålet.
  7. Dersom noen fra en annen institusjon, for eksempel et av de andre universitetene i Norge, skal invitere deg som UiO-bruker til sitt Teams-rom, bør du be dem benytte dittbrukernavn@uio.no i invitasjonen.

Vil du vite mer om hvordan du bruker Teams? Ta en kikk på veiledningene for chat, filer og planlegger for å lære mer om noen av de ulike funksjonene.

Lurer du på om ny funksjonalitet er på vei inn i MS Teams eller har lyst til å be om noe nytt? Ta en titt på dette nettstedet.

Publisert 11. mars 2019 07:22 - Sist endret 13. sep. 2019 09:23