Hjelp til forelesningsopptak

Se informasjon om hvordan du kan installere og bruke Forelesningsopptak-2 på din UiO-driftede PC eller laptop, eller kjøre tjenesten med VDI fra privat PC eller Mac.

Hjelp med: Forelesningsopptak-2

Bruk av tjenesten på UiO-driftet PC/laptop

Har du en UiO-driftet PC kan du installere Forelesningsopptak-2 på denne og ta opptak med din egen PC/laptop. Se veiledninger:

Bruk av tjenesten på privat PC eller Mac

Hvis du har en privat PC eller Mac kan du likevel gjennomføre forelesningsopptak, se veiledninger:

Redigere videoen før den publiseres

Har du videoen på maskinen din, kan du redigere den før du laster den opp. Bruker du Windows 10 kan du benytte den innebygde applikasjonen "Bilder" eller "Photos" om du har engelsk versjon.

Her er en veiledning laget av Microsoft som viser hvordan du kan benytte denne. For å redigere videoen må du laste den ned til din datamaskin først.

https://support.microsoft.com/en-us/help/27916/windows-10-edit-photos-videos

Bruker du MacOS kan du benytte verktøyet iMovie. Her er en lenke til iMovie

Gammel versjon av Forelesningsopptak?

Den gamle versjonen av Forelesningsopptak blir ikke lenger vedlikeholdt, så hvis du har denne må du avinstallere Forelesningsopptak og installere Forelesningsopptak-2. Se informasjon om hvordan du kan se om du kjører gammel eller ny versjon.

Gammel versjon.
Gammel versjon.
Ny versjon.
Ny versjon.

Publisert 11. mars 2020 14:03 - Sist endret 28. apr. 2020 15:23