Krav til teknisk oppsett og installasjon

Krav til maskinvare

• Maskinen må være tilkoblet UiO-nett.
  • Minimumskravet for maskiner som skal benytte tjenesten er Intel(R) Core(TM) i5-6600T CPU @ 2.70GHz, som er en 4-kjernet CPU uten HyperThreading, av ende generasjons CPU. Dersom tidligere generasjoner skal benyttes, øk kravet om GHz med ~10% per generasjon. På generelt grunnlag, burde samlet sum GHz være over 11GHz.
  • I tillegg så må skjermkortdriveren være korrekt installert på maskinene som gjør opptak. Dette gjelder også hvis man bruker ett separat grafikkort i maskinen.

Mikrofon

Løsningen bruker første kilde for lyd-input slik operativsystemet har definert tilgjengelige valg.

Annet

Applikasjonen krever maks skjermoppløsning på 1920x1200. Med skjermoppløsning som er større enn 1920x1200, så mister man en del av bildet under opptak. TIlsvarende bør display være satt til maks 100%. Se hvordan man kan kontrollere skjermoppløsning.

Installasjon av tjenesten

Tjenesten er tilgjengelig i SCCM. For å få tilgang til tjenesten må man:

• Lage en device collection i SCCM med navn på formatet uio.device.<enhet>.forelesningsopptak der <enhet> er enheten det gjelder for, f.eks. fakultet eller institutt.
  • Legge inn maskinene man ønsker å installere tjenesten på i denne device collectionen
  • Sende en e-post til windows-klient@usit.uio.no med navn på device collectionen og be om å få den lagt til for applikasjonen.

Applikasjonen blir deployet som available for install.

Publisert 30. mai 2017 14:29 - Sist endret 4. sep. 2019 08:33