Opptak med Techsmith Relay

Starte Techsmith Relay

Når du starter PowerPoint vil TechSmith Relay normalt starte samtidig og spørre om du vil gjøre et opptak. For at TechSmith skal starte automatisk må en "add-on" til PowerPoint være installert. Dersom TechSmith ikke starter automatisk, eller du vil gjøre et opptak uten bruk av PowerPoint, starter du programmet selv. Du finner programmet via Startmenyen (Windows) under Programmer, eller via Finder (Mac).

Starte opptak

Når Techsmith er startet må du gjøre følgende for å starte opptaket:

1. Logg deg inn med din TechSmith-konto. Brukernavnet ditt har formen "brukernavn@uio.no" og har et eget passord. Dersom du gjør et opptak uten å logge deg inn kan du bruke gjesteopplasting og knytte opptaket til brukerkonto ved hjelp av e-postadresse (full uio-e-postadresse). Dersom opptaket ikke knyttes til en gyldig bruker vil det slettes etter to uker.
  2. Sjekk at TechSmith tar i mot lyd fra mikrofonen. Du vil da se et utslag på lydmeteret. Dersom du ikke får lyd inn må du sjekke at du har valgt riktig lydkilde inn til programmet under valget "Audio" øverst i menyen.
  3. Ønsker du å bruke webkamera velger du ditt webkamera under valget "Camera" øverst i menyen.
  4. Klikk på Rec-knappen og opptaket starter.

Avslutte opptak

Det er to måter å avslutte et opptak på:

1. Hvis du gjør opptak av en PowerPoint-presentasjon trykker du på ESC-knappen på tastaturet. Du får opp et vindu som spør om du vil avslutte opptaket.
  2. Gjør du opptak av lyd og skjerm må du klikke på TechSmith-ikonet nederst på menylinjen. Du får opp et vindu med en stoppknapp.

Når opptaket er stoppet får du opp programvinduet der du må foreta noen valg:

• Du kan kutte i starten og slutten av opptaket ved å trekke i tidslinjen.
  • Du fyller her også ut tittelen for opptaket og eventuelt en kort beskrivelse.
  • Til slutt trykker du på submit for å sende opptaket til konvertering hos Uninett. Du får opp et siste vindu der du bekrefter at du vil sende opptaket.

Du kan nå lukke programmet og logge av maskinen. Husk at maskinen må være på for at opptaket skal sendes til Uninett.

Når opptaket er ferdig konvertert får du en epost fra Uninett med lenker til hvor du finner opptaket. Du kan enten lenke direkte til disse eller laste ned opptaket og lagre de lokalt for senere publisering.

Publisert 28. juni 2017 12:12 - Sist endret 13. juli 2017 13:02