Velg en metode for opptak av forelesning

Jeg vil bruke enkleste metode: UiOs standardløsning

Løsningen Forelesningsopptak er installert på forelesermaskinen i mange auditorier. Den tar opp lyden av det du sier, sammen med PowerPoint eller annet annet som blir vist fra forelesermaskinen på lerret i salen. Opptaket lastes automatisk opp til semestersiden for emnet forelesningen er i.

Jeg vil bruke automatisk opptak der foreleser blir filmet i tillegg til opptak av lyd og det som vises på lerretet

Med en tjeneste som blant annet er i bruk på Juridisk fakultet, Cynap Wolfvision, er det mulig å filme også foreleser, i tillegg til at lyd og det som vises på lettertet, blir tatt opp. Løsningen krever investering i utstyr og manuell gjennomgang av alle opptak. 

Jeg vil ta opp lyd og bilde fra egen maskin

Med programvaren Techsmith Relay kan du ta opp en det du sier, sammen med PowerPoint eller annet annet som blir vist fra maskinen. Løsningen kan også bruke webkamera slik at ansiktet ditt kan vises sammen med PowerPointen. Du må selv laste opp opptaket til semestersiden.

Jeg vil ta opp kun lyden av forelesningen

UiO har ingen formelle tjenester som har med lydopptak å gjøre, men det er svært enkelt å komme i gang. 

Jeg trenger et opptak med flerkameraproduksjon, live streaming av et arrangement eller en annen avansert løsnig

Du kan ta opp en forelesning eller annen video til bruk i undervisning i USITs videostudio, du kan få arrangementet ditt livestreamet over Internett eller du kan få hjelp til å produsere video for TV eller annet. 

 

 

 

 

 

Publisert 29. aug. 2017 13:15 - Sist endret 30. aug. 2017 08:38