Red Hat Enterprise Linux 5.9

Red Hat Enterprise Linux (RHEL) 5.9 ble sluppet for noen dager siden, og alle RHEL5-maskiner på UiO er nå oppdatert.

Nytt i RHEL 5.9

RHEL 5.9 er den siste versjonen i det Red Hat kaller "Production Phase 1", hvor de legger til ny funksjonalitet. Nå går vi over til "Production Phase 2", hvor det kun er fokus på stabilitet, sikkerhet og støtte for ny maskinvare. Mer informasjon: Red Hat Enterprise Linux Life Cycle

Følgende er nyheter som er verdt å merke seg:

  • Microsofts Hyper-V-driver er nå med i Linux-kjernen. Dette betyr at RHEL5.9 kan kjøre som virtuell maskin under Hyper-V uten modifikasjoner
  • Samba (samba3x-pakkene) er oppdatert fra 3.5 til 3.6. Dette gir støtte for SMB2-protokollen. USIT vil vurdere å legge inn støtte for dette i sentral konfigurasjon for Samba, men trolig venter vi til RHEL6.4 (som også får oppgradert Samba) også er kommet.

Mer informasjon:

Oppgradert Linux-kjerne

Det er kommet en ny versjon av Linux-kjernen for RHEL5, og følgelig er listen over godkjente Linux-kjerner for RHEL5 oppdatert hos USIT. Det er nå ikke lenger OK å kjøre RHEL5.7-kjerne eller eldre, mens RHEL5.8- og RHEL5.9-kjerne er OK. Alle systemeiere som har RHEL5-maskiner oppfordres til å ta en reboot av sine maskiner for å få oppgradert Linux-kjernen til siste versjon. E-post om dette sendes til systemeiere ved månedsskiftet som vanlig.

Installasjonen oppdatert

Installasjonen for RHEL5 på UiO er oppdatert for RHEL5.9. Dette betyr at /local/bin/ks-generator og speil av RPM-pakker for installasjon er oppdatert.

Merk at ks-generator er oppdatert sentralt, men er foreløpig (pr. 2013-01-17) ikke spredd til alle maskiner. For å oppdatere ks-generator:

/local/sbin/storeapp -u usit-kickstart
Emneord: RHEL5 Av Trond Hasle Amundsen
Publisert 17. jan. 2013 11:27 - Sist endret 17. jan. 2013 16:34
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere