Video-programvare for RHEL6

Mange har savnet en ordentlig multimedia-stack på RHEL6. Red Hat tilbyr det ikke, og det er ikke tilgjengelig via EPEL pga. restriksjoner knyttet til patenter i blant annet USA. UiO tilbyr nå programvare som MPlayer og FFmpeg til UiOs RHEL6-maskiner.

Introduksjon

Behovet for en multimedia-stack er først og fremst kommet i forbindelse med et ønske om å kunne bruke FFmpeg på enkelte av UiOs servere. Vortex trenger dette til å kunne trekke ut metadata fra opplastede videofiler, mens DUO-prosjektet trenger FFmpeg til konvertering av videofiler. Sistnevnte trenger også støtte for AAC audio-konvertering, noe FFmpeg som er tilgjengelig i diverse eksterne repositories ikke vil tilby pga. problematikk knyttet til patenter. Det ble derfor klart at vi måtte legge opp FFmpeg lokalt. Ettersom en video-avspiller har vært på ønskelisten til mange la vi opp MPlayer med det samme.

Installasjon

MPlayer og FFmpeg er tilgjengelig i UiOs yum-repositories, som er installert på alle UiOs RHEL6-maskiner. Programvaren kan derfor enkelt installeres via yum:

yum install mplayer

Tilsvarende for pakken ffmpeg.

USIT v/unix-drift vil på normalt vis overvåke sikkerheten i disse programpakkene og vil gjøre oppgraderinger ved behov.

Emneord: mplayer, ffmpeg, RHEL6, video Av Trond Hasle Amundsen
Publisert 18. aug. 2012 12:14
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere