Laste ned programmer fra UiOs egen Programvare-katalog

Når du er tilknyttet Mobilt arbeidsrom vil du på din enhet ha fått en app som heter "Programvare" med et UiO-ikon.

Klikk på denne, så vil du komme inn i UiOs egen Programvarekatalog for mobile apper.

Programvarekatalogen inneholder apper som du kan laste ned og installere hvis du finner de nyttig for deg. Noen av appene har UiO kjøpt og hentet fra AppStore eller Google Play, men etter hvert er tanken at egne UiO apper og UiO-tilganger vil være og finne i UiO programvare-appen.

Les mer under om de forskjellige appene.

Innhold i programvare-appen

Innhold i programvare-appen vil bli større ettersom flere tjenester fra UiO er tilgjengelig for mobil og nettbrett.

Liste over foreløpig apper og hva som kan være nyttig ved disse:

• Horizon-appen: Gir deg tilgang til den nye Kiosk-tjenesten view.uio.no
  • Content-appen: Gir deg tilgang til UiO Hjemmeområde
  • Office 365 for pilotbrukere: Gir deg tilgang til Word, Excel, OneDrive mm.
  • Receiver: for tilgang UiO programkiosk
  • RD Client (Microsoft): Gir deg tilgang til din kontormaskin

Vi jobber for tiden med å få hele iWork-pakken tilgjengelig i programvare-katalogen for UiO-eide enheter.

Dersom det finnes lisenspålagte apper i AppStore eller Google Play som du som bruker måtte ha bruk for, har UiO mulighet for å kjøpe og tilby disse gjennom programvare-appen. Kontakt tjenesteforvalter hos USIT hvis dette kan være aktuelt for deg.

Bruk av Apple-ID

For nedlasting av apper som UiO har kjøpt og betalt lisens for eller egeneide apper, krever ingen Apple-id fra deg som bruker.

Apper som UiO kun distribuerer via Mobilrom, men i prinsippet hentes fra AppStore, vil kreve at du angir Apple-id.

Publisert 11. apr. 2016 13:36 - Sist endret 20. jan. 2017 14:17