Gjenopprette enheten fra en iCloud sikkerhetskopi (iPhone eller iPad)

Les under for hva du må tenke på når du setter opp en ny UiO enhet hvor du ønsker å gjenopprette den fra en iCloud sikkerhetskopi.

Merk at det er visse forskjeller på om enheten har vært administrert gjennom AirWatch tidligere, samt om sikkerhetskopien hentes til den samme eller en ny enhet.

Når du setter opp en ny iPhone/iPad får du spørsmål om du vil:

  • Gjenopprette fra iCloud sikkerhetskopi
  • Gjenopprette fra iTunes sikkerhetskopi eller
  • Konfigurere som ny

Velger du å konfigurere som ny, får du enheten satt opp med de apper og funksjoner som Apple tilbyr default. Deretter vil Mobilt arbeidsrom installere profiler for UiO epost, kalender og tråløst nett, samt UiO Programvare katalog (app).

Velger du en av de to øverste punktene, gjenopprette fra enten iCloud eller iTunes sikkerhetskopi, er det noen ting du bør være klar over:


Har du hatt en UiO Exchange kontoen (med UiO epost/kalender) på gammel iPad/iPhone vil denne bli lastet ned fra sikkerhetskopien.

Du risikerer dermed å få to UiO-epost kontoer når enheten settes opp, fordi Mobilt arbeidsrom automatisk alltid vil konfigurere dette for deg.

Det er da den gamle epost-kontoen du må slette, og beholde den som heter "UiO mail for <ditt navn>


Sikkerhetskopi av en allerede AirWatch-administrert enhet:

En generell regel er at

  • En Sikkerhetskopi som inneholder profiler fra Mobilt arbeidsrom, må ikke gjenopprettes til en ny enhet. AirWatch vil ikke kunne administrere profilene på den nye enheten.
  • En Sikkerhetskopi som inneholder profiler fra Mobilt arbeidsrom, kan kun opprettes til samme enhet som den er kopiert fra.

Det anbefales derfor at man gjør en "Enterpise wipe" på enheten fra AirWatch, før man gjør en sikkerhetskopi.

Når enheten skal gjenopprette fra sikkerhetskopien, vær bevisst hvilken sikkerhetskopi du velger å gjenopprette fra. Kontroller at du husker pin-kodene fra enheten sikkerhetskopien hentes fra, den vil kunne bli påkrevd. 

Vær også klar over at dersom innstillinger for restriksjoner er påskrudd på denne enheten, vil disse innstillinger dras med på sikkerhetskopien.   


 

Publisert 13. jan. 2017 14:28 - Sist endret 14. juni 2017 21:07