Hvordan jobbe med dokumenter fra hjemmeområde

Tips til bruk på en Apple enhet

Hjemmområde finnes under Repositories og My Content.

Trykk på Repositories (skuff-ikonet) når du ønsker å komme tilbake til hovedoversikten etter å ha jobbet inn under et område.

Åpne og sende dokumenter

Ett tastetrykk på dokumentet vil åpne det. Trykker du inne i selve dokumentet, får du enkle redigeringsmuligheter.

Skal du sende eller dokumentet som e-post, kan du gjøre dette fra tre-prikk-menyen til høyre for dokumentet, eller fra menyen øverst til høyre inne i selve dokumentet.

Dokumenter fra Content kan ikke direkte deles med andre fildelingsprogrammer. Dette er en del av UiO sikkerheten for at dokumenter ikke skal spres til usikre kilder.

Ønsker du å lage nye dokumenter, trykk på pluss-ikonet nederst til venstre.

Lagring lokalt i Content

Du kan gjøre en lokal nedlasting av dokumenter fra hjemmeområde ved å trykke på nedlastingssymbolet til høyre for dokumentet i en rød ring. Lokal lagring herifra vil fjernes etter to uker for ikke å fylle opp plass på enheten. Jobber du uten nett vil dokumentet være tilgjengelig.

Er du på reise og jobber fullstendig uten nett tilgang, kan du benytte Local Storage for opprettelse av nye dokumenter som du siden vil kopiere med deg til UiO-hjemmeområde.

Lagring lokalt i Content er en sikker container-lagring hvor filene ikke synkroniseres ut av enheten.

Tips til bruk av Content på en Android enhet

Inntil videre er kun en eldre versjon av Content tilgjengelig på Android. Derfor vil skjermbilde se litt annerledes ut. Planen er den nye versjonen skal lanseres for Android våren 2016.

Hvis du har jobbet med et dokument eller navigert ned i dokumentstrukturen kan du alltid komme tilbake til oversikten ved å trykke på det blå firkant-ikonet øverst til venstre.

Hovedmenyen finnes under overskriften "Content", og hvis du scroller nedover herifra vil man under "Repositories" kunne se eventuelle UiO-tilganger. Under denne finner man "User Content", som er ditt personlige UiO-hjemmeområde.

Når du skal lage et nytt dokument, ta et nytt bilde/video eller en mappe, starter du med å trykke på pluss ikonet øverst i applikasjonen

Åpne dokumenter

To enkle touch på dokumentet gir forespørsel om å åpne dette i en tilgjengelig editor.

Avhengig av hvilke programmer du har installert på din enhet og type enhet, vil en eller flere editorer komme opp som alternativ.

Inne i dokumentet

Øverst til høyre finner du meny for å skru på enkel editeringsmodus.

Trykker du på ikonet øverst til venstre får du meny som spør om du vil sende via e-post. Hvordan sende vedlegg fra Content i UiO-epost, se under.

Dokumenter fra Content kan ikke direkte deles med andre fildelingsprogrammer. Dette er en del av UiO sikkerheten for at dokumenter ikke skal spres til usikre kilder.

Sende e-post

• Du må først gå inn i applikasjonen Content og finne vedlegget du ønsker og sende
  • Marker (ved to lette trykk) slik at vedlegget åpnes
  • Når du får spørsmål om hvilket visningsprogram du vil åpne dette i, så velg PDF Viewer ol, ikke velg Content
  • Øverst i vedlegget, avhengig av filtype, skal du finne tre prikker eller et ikon som gir menyvalg: "Send via epost" eller "Send filen". Velg dette.
  • En UiO-epost med vedlegget opprettes da automatisk og du kan fullføre din melding.

Publisert 4. mars 2016 10:13 - Sist endret 9. mars 2016 09:06