Hva betyr og hvorfor bør jeg bruke Mobilt arbeidsrom?

Når din enhet er tilknyttet Mobilt arbeidsrom er den også med i UiOs system for administrasjon og sikkerhet på mobile enheter og Mac.

Fordelene du som bruker får med Mobilt arbeidsrom er:

• automatisk oppsett av e-post og kalender
  • automatisk oppsett av tilkobling til det trådløse nettet
  • mulighet for sletting/låsing av enhet som du mister eller som blir stjålet
  • enkel tilgang til alt på hjemmeområdet og fellesområder
  • direkte tilgang til lagring av bilder/video og andre filer direkte til hjemme-/fellesområde
  • enkel nedlasting av UiO-programvare fra egen app-katalog.
  • at du blir en del av UiOs driftsopplegg for oppdatering og sikkerhet

Merk:

Alle nye Apple-enheter (iPhone, iPad og Mac) kjøpt inn etter april 2016 er automatisk en del av Mobilt arbeidsrom, i tillegg til at de er en del av Apples program for utrullering av enheter (Device Enrollment Porgram - DEP). Ta kontakt med lokal-IT hos deg hvis du har behov som gjør at enheten din ikke passer inn i UiOs driftsopplegg og dermed må søke om avvik fra administrasjon.

Sikkerhet

Hvis du mister en telefon eller iPad, er det en sjanse for at informasjon (e-post, bilder, nettbankpålogging, forskningsresulteter og annrt) blir tilgjengelig for andre og kan misbrukes. Med Mobilt arbeidsrom blir informasjonen på mobile enheter mye tryggere. Dette fordi du gjennom tjenesten kan låse/slette data og tilganger til mobile enheter som kommer på avveie. Husk at UiOs klassifisering av data også gjelder mobile enheter, hvilket betyr at data av type sterkt begrenset eller sensitive ikke skal behandles på din enhet. Les mer om klassifisering av data her.

Hvem kan bruke Mobilt arbeidsrom?

Mobilt arbeidsrom er en tjeneste for ansatte ved UiO, men studenter kan også søke om å få bruke tjenesten.

Alle nye iPad-enheter og OS X-enheter som kjøpes inn til UiO-ansatte, skal være tilknyttet Mobilt arbeidsrom når de leveres ut til bruker. Har du en ny iPad eller OS X-maskin og er usikker på om den er tilknyttet Mobilt arbeidsrom, kontakter du lokal IT.

Vil du ta i bruk Mobilt arbeidsrom? Hva slags enhet har du?

Mobilt arbeidsrom på Windows Phone er i lukket pilot og blir tilgjengelig når testingen er ferdig.

Publisert 11. apr. 2016 13:36 - Sist endret 16. nov. 2016 10:05