Ny iPhone eller iPad

Har du mottatt en ny iPhone eller et iPad nettbrett, anbefaler vi deg at du leser igjennom vilkår for bruk før du tar i bruk den nye enheten.

Se under for oppsett.

Sett opp enheten selv

Du kan selv sette opp enheten uten hjelp fra IT-personell bare ved å følge denne trinnvise veilederen:

• Skru på maskinen. Sett i strømkabel om nødvendig.
  • Det første du vil få spørsmål om er valg av språk og land. Velg det som passer for deg og velg Neste.
  • Når du kommer til Tråløst Nettverk, må du koble deg til et nettverk. Velg et nettverk som passer for deg der du er.
  • På oppsett om Stedtjenester, kan du velge å aktivere dette nå eller senere.
  • Videre får du spørsmål om enheten skal Gjenopprettes fra enten iCloud Sikkerhetskopi, iTunes Sikkerhetskopi eller Konfigurere som ny enhet. Vi anbefaler uansett å velge å konfigurere som ny og heller hente ned sikkerhetskopien fra din skytjeneste etter at enheten er ferdig satt opp.
  • Deretter kommer du til skjermbilde som forteller deg at "Denne enheten vil bli konfigurert av Universitetet i Oslo" som likner skjermbilde under.

• Neste steg etter dette blir å angi din UiO-bruker og -passord. Dette for at UiO kan fullføre oppsettet av din enhet med UiO-oppsett og -tilganger.

Hvis du ikke har kommet til skjermbildet over, ber vi kontakte lokal-IT hos deg.

• Siste steg i oppsettet får du valg om TouchID (fingeravtrykk) eller ikke. Velg dette hvis det passer for deg. UiO vil uansett kreve en eller annen form for skjermlås på din enhet.
  • Husk at første gang du åpnet mail-boksen, må du angi UiO-passsord. Dette kan også gjelde andre apper fra UiOs programvare-katalog.

Du skal nå være i gang på din nye Apple-enhet. Lykke til.

Publisert 29. feb. 2016 15:00 - Sist endret 27. sep. 2019 15:50