Ny iPhone eller iPad

Har du mottatt en ny iPhone eller et iPad nettbrett, anbefaler vi deg at du leser igjennom vilkår for bruk før du tar i bruk den nye enheten.

Se under for oppsett.

Sett opp enheten selv

Du kan selv sette opp enheten uten hjelp fra IT-personell bare ved å følge denne trinnvise veilederen:

• Skru på maskinen. Sett i strømkabel om nødvendig.
  • Det første du vil få spørsmål om er valg av språk og land. Velg det som passer for deg og velg Neste.
  • Når du kommer til Tråløst Nettverk, må du koble deg til et nettverk. Velg et nettverk som passer for deg der du er.
  • På oppsett om Stedtjenester, kan du velge å aktivere dette nå eller senere.
  • Videre får du spørsmål om enheten skal Gjenopprettes fra enten iCloud Sikkerhetskopi, iTunes Sikkerhetskopi eller Konfigurere som ny enhet. Velg det som passer deg best. Har du ingen sikkerhetskopi du vil ta med deg til din nye enhet, velger du som ny.
  • Deretter kommer du til skjermbilde som forteller deg at "Denne enheten vil bli konfigurert av Universitetet i Oslo" som likner skjermbilde under.

• Neste steg etter dette blir å angi din UiO-bruker og -passord. Dette for at UiO kan fullføre oppsettet av din enhet med UiO-oppsett og -tilganger.

Hvis du ikke har kommet til skjermbildet over, ber vi kontakte lokal-IT hos deg.

• Siste steg i oppsettet får du valg om TouchID (fingeravtrykk) eller ikke. Velg dette hvis det passer for deg. UiO vil uansett kreve en eller annen form for skjermlås på din enhet.
  • Husk at første gang du åpnet mail-boksen, må du angi UiO-passsord. Dette kan også gjelde andre apper fra UiOs programvare-katalog.

Du skal nå være i gang på din nye Apple-enhet. Lykke til.

Publisert 29. feb. 2016 15:00 - Sist endret 5. mai 2016 07:08