Hva med personvern? Hva samles inn fra enhetene, og hvem kan se det?

Selv om mulighetene er mange gjennom den tekniske løsningen som Mobilt arbeidsrom benytter, må UiO respektere brukers personvern. Det betyr blant annet at:

• UiO kan ikke bruke Mobilt arbeidsrom til å se dine data på den mobile enheten, se ringelogg, lytte til mobilsvar eller sms.
  • UiO vil aldri samle informasjon om posisjonen (benytte stedstjenesten) til noens enheter.
  • UiO vil ikke hente opplysninger om hvilke private programvare du har liggende på din enhet

USIT har i driftsopplegg mulighet for å slette innhold av typen applikasjoner, tjenester og profiler som er lastet inn på enheten fra USIT gjennom Mobilt arbeidsrom, men vil ikke ha mulighet til å berøre privat innhold.

Her er hva USIT samler inn av informasjon?

• Type enhet (Modell, Operativsystem, Versjon, Serienummer)
  • Telefonnummer (Gjelder kun UiO-eide telefoner)
  • Informasjon om lagringsplass, og ledig kapasitet
  • Informasjon om kryptering.
  • Logger som berører vår drift av enheten.
  • Informasjonen om når enheten ble tilknyttet Mobilt arbeidsrom første gang, samt systemet hadde kontakt med enheten vil samles inn periodiske logger

Hvor er informasjonen, og hvem har tilgang til den?

Opplysningene som samles inn blir lagret på UiO-servere og ikke hos en tredjepart. Informasjonen blir ikke overført til andre. Systemet AirWatch som valgt teknisk løsning for Mobilt arbeidsrom er en amerikanskprodusert løsning, men ingen andre enn USIT har tilgang til UiOs installasjon eller data på UiOs servere.

Spesielt for Apple-enheter

Dersom du i installasjonsprosessen blir bedt om å godkjenne at administrator kan innhente personlige opplysninger, legge til/fjerne kontoer og restriksjoner, og lese, installere og behandle apper på enheten, er det det som er beskrevet i denne teksten som gjelder over alt annet.

Spesielt for Android-enheter

Som Androidbruker blir du ved nedlasting av appene i installasjonsfasen bedt om å godta en rekke tillatelser og aktiveringer. Blant annet:

• Utføre og administrere samtaler ("make and manage phonecalls"). Dette betyr ikke annet enn at UiO innhenter serienummer og IMEI-nummer fra enheten.
  • Aktivere enhetsadministrator (en sikkerhetsfunksjon hos Android), som i teorien betyr at administrator kan få tilgang til å utføre en rekke operasjoner på din enhet. Denne listen inneholder mange flere funksjoner enn det UiO har lov til og trenger å administrere, og det som er beskrevet i dette dokumentet er det som systemet har mulighet til å kunne kontrollere på din enhet.
Publisert 11. apr. 2016 13:36 - Sist endret 3. feb. 2017 15:05