Veiledning: Ta i bruk Mobilt arbeidsrom på iPhone og iPad

Dokumentet beskriver hvordan man tar i bruk Mobilt arbeidsrom på en privateid eller UiO-eid iPhone eller iPad.

Prosedyrene under gjøres fra den mobile enheten som meldes inn.

Før du går i gang

• Sett av mellom 5-10 minutter for prosessen, at du har god internett (wifi) dekning (ingen krav til at du er på UiO-nett).
  • Når du har fullført installasjonsprosessen beskrevet under, blir følgende programmer (apper) automatisk tilgjengelig: UiO Programvare-appen, samt UiO-epost og -kalender.
  • Har du en UiO e-post konto fra før (Exchange epost-konto), anbefaler vi at du fjerner denne først. Er du usikker på hvilke e-post du skal fjerne, vil du etter installasjon se at denne installasjonens e-post konto vil hete: UiO mail for <ditt fornavn> og du kan da fjerne eventuelle andre UiO e-post kontoer for å unngå duplikater. E-postkontoene finner du ved å gå inn på telefonens innstillinger.
  • Det vil komme opp en Advarsel underveis som ber deg godkjenne blant annet at administrator kan innhente personlige opplysninger. Derfor ber vi deg på forhånd lese gjennom vilkår for bruk og personvern for å forstå hva UiO kan og ikke kan innhente av data.
  • Vær oppmerksom at prosessen kan være noe ulik avhengig av innstillinger du allerede har fra før på enheten, OS versjon, båndbredde ol.

Installasjon og autentisering

På enheten du ønsker å sette opp, åpne nettsiden mobil.uio.no/enroll i en nettleser.

• Angi UiO som gruppetilhørighet (Group ID). Velg Next.
  • Skriv inn ditt UiO-brukernavn og -passord (Username and Password) og velg Next.
  • Ved spørsmål om eierskap (Device Ownership), velg "Corporate - Dedicated" hvis det er UiO som eier enheten,  velg "Employee Owned" hvis du selv eier enheten. Forskjellen har blant annet med personvern og gjøre. Velg Next.
  • Du må godkjenne vilkår for bruk (Terms of Use) for å kunne gå videre, velg Accept.
  • Under "Authentication Successful!", velg Continue.

Det skal nå aktiveres og installeres flere profiler på enheten:

• Under "Enable Device Management", velg Redirect and Enable.
  • Velg Tillat på meldingen "Dette nettstedet prøver å åpne innstillinger for å vise deg en konfigurasjonsprofil..."
  • I vindu for "Workspace Services", velg Installer. .
  • Oppgi din PIN-kode og velg Installer (Installer profil)
  • Under Advarsel, må du velge Installer og Godkjenn under Ekstern administrering
  • Når bilde med Profil installert kommer opp, velg Ferdig.
  • Når installasjonen er fullført kommer det opp et vindu som sier "Congratulations!"
  • Du videreføres til "Vilkår for bruk av Mobilt arbeidsrom"

Tjenesten vil umiddelbart sette opp din UiO epostkonto (Exchange-konto)

• Angi ditt UiO passord når den ber om at Passord kreves.

Publisert 11. apr. 2016 13:36 - Sist endret 10. jan. 2020 09:42