Mer om Mobilt arbeidsrom på UiO

Hva er «Mobilt arbeidsrom på UiO»?

Mobilt arbeidsrom på UiO drives av AirWatch-teknologien. Det er en såkalt EMM (Enterprise Mobile Management) som gjør det enklere å tilby UiO programvare-tilgang og samtidig sikre de mobile enhetene og informasjonen på dem.

Teknisk informasjon og informasjon om hvordan Airwatch brukes på UiO, ligger under Drift og utvikling

Hvorfor Mobilt arbeidsrom?

Fordeler for UiO som eier av utstyr

Systemet gir mange fordeler både til eier av utstyret (her UiO) og brukeren. Fordelene har sitt utspring i at enhetene blir administrert sentralt. UiO får en bedre oversikt over sine eiendeler, samtidig som det effektiviserer logistikk, sikkerhet, klargjøring av utstyr og support. Pr. 1. april 2016 skal alt nytt, UiO-eid Apple-utstyr (bærbare og stasjonære maskiner, iPhone og iPad) inn i det valgte EMM-systemet. Det innebærer at enhetene er forhåndsregistrert i systemet når de ankommer UiO. Andre kan velge om de ønsker å registrere enheten de bruker, men alt nytt UiO-eid Apple-utstyr blir forhåndsregistrert i systemet. Så lenge enheten er kjøpt inn og eid av UiO, er det ikke reserveringsmuligheter mot denne registreringen. 

Innføring av EMM ved UiO er grunnet i vedtak IT-direktøren har gjort i samråd med Universitetsdirektøren. Endelig vedtak om innføring av EMM, inkludert forhåndsregistrering av nytt, UiO-eid Apple-utstyr ble gjort på IT-direktørmøtet 23. februar 2016

Fordeler for brukerne

For brukerne betyr denne tjenesten at de får et eget UiO-arbeidsrom på de mobile enhetene der de trygt og enkelt kan jobbe mot UiOs programmer og systemer, samt lagre og hente dokumenter fra hjemmeområdet sitt. Alle som tar i bruk tjenesten får automatisk oppsett av trådløst nett og UiO-epost og kalender.  

Programvare fra «Mobilt arbeidsrom»

En egen programvare-app fra Mobilt arbeidsrom gir deg innholdet over UiO-programmer som kan lastes ned som apper på din enhet. Etter hvert som UiO kan tilby flere apper vil disse bli tilgjengelige her. Foreløpig er dette første versjon og kun enkelte apper finnes tilgjengelig. Programvare-appen finnes som ikon på din enhet når du blir en del av Mobilt arbeidsrom. Trykk på programvare-ikonet for å se hva som tilbys av apper.

Innenfor-/utenfor «Mobilt arbeidsrom»

Som en del av Mobilt arbeidsrom, betyr dette at UiO-epost og -kalender, samt alle programmer som er levert fra tjenesten, administreres av Mobilt arbeidsrom. Programmer som du selv har installert på enheten (for eksempel fra AppStore eller Google Play) anses som private og vil ikke være en del av UiOs Mobilt arbeidsrom. Den dagen du melder deg ut av tjenesten, vil programmene levert fra tjenesten bli fjernet, men de private vil ikke berøres.

Publisert 11. apr. 2016 13:36 - Sist endret 2. juni 2016 14:16