Fredagsbrev uke 18

Denne uken forteller vi om noen viktige saker: vedtak om kravene for macOS drift, endring av leverandør og unntak for ACE-avtale for iPad.

Plan og krav for drift av macOS maskiner

Planen og kravene for drift av macOS maskiner som eies av UiO har blitt vedtatt av IT-direktøren den 23. april.

Av sikkerhet- og ressurs hensyn må alle UiO-eide klientmaskiner oppfylle noen krav:

  • Nyeste eller nest nyeste macOS versjon mest mulig patchet (altså 10.14.4 eller 10.13.6 per dd)
  • Godkjent driftsopplegg (dvs Airwatch og Managed Software Center)

Vi har forståelse for at det kan ta litt tid og arbeid å komme fra dagens situasjon til ønsket situasjon så vi ønsker å komme i dialog og bistå med dette samt vise hvordan man også lokalt kan benytte Airwatch.

Vi ønsker gjerne å bistå med å få maskinene som ikke er opp til disse kravene med oppgradering og/eller innrullering i Airwatch.

Av sikkerhet hensyn skal maskiner som ikke etterlever kravene fjernes fra fastnettet. Vi skal ta kontakt med de lokal-IT-ansvarlige for å ta en prat om dette og for å høre hva som må til å få alle maskinene inn i drift.  

 

Ny leverandør for macOS maskiner og utstyr

Fra og med 2.mai skal UiO handle alt av macOS maskiner- og utstyr fra Itello. Alle macOS produkter skal nå være tilgjengelig i Itellos varekatelog. 

Alt av mac'er skal fortsatt kjøpes med ACE, men denne tjenesten ligger ikke enda inne i Itello sine systemer som et obligatorisk valg. Innkjøper må derfor huke av for varenummer "100050ACETIER1" (som er ACE) på bestillingen ved kjøp av macOS enheter. 

Service gjøres i første rekke mot Apple for de maskiner vi har ACE-avtale på. Dette gjelder alle enheter som er mindre enn tre år gamle. Minner om at Apple kan kontaktes direkte på telefon: 240 55 186 (pin: 1682) for alt av både hardware- og software-relaterte spørsmål. Samt om du er usikker på om din skade kan dekkes av ACE.

Vi merker at fremstilling av produktene er ikke som vi har blitt vant til: det finnes ikke noen konfigurator. Dvs at man må bruke filter til å søke på konfigurasjonen man har lyst til å bestille.

ACE-avtale og iPad

USIT har nå bestemt at alt UiO kjøper av iPad skal ha unntak for ACE (Applecare for Enterprise). Begrunnelsen for dette er at iPad'ene er såpass lave i pris til sammenlikning med en iPhone (og med en macOS-datamaskin), og har utrolig få skader eller problemer som gjør at vi ikke ser gevinsten av denne avtalen lenger.

Fritaket for ACE på iPad gjelder fra og med 1.mai.

Vår leverandør, Techstep er informert om endringen. 

 

 

Faste punkter

  • Kom snakk med oss på Mattermost! Vi har nå fått en splitt ny kanal i vår nye chat-tjenesten!

    https://mattermost.uio.no/uio-it/channels/macos
  • macOS-problemer kan feilmeldes i eget nettskjema.

  • Sjekk om en Apple-maskin/telefon er klar for innrullering på vår DEP-søk webside. Hvis ikke, ta kontakt ved bruk av dette nettskjemaet.
  • Gi oss gjerne tilbakemelding på mobile tjenester!

God helg! 

Av Francis Augusto Medeiros-Logeay, Karine Fluge Ulleberg
Publisert 3. mai 2019 12:03 - Sist endret 11. feb. 2020 19:18
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere