Sikkerhetskopi av data på din telefon

Hva skjer om vi mister telefonen? I slike tilfelle så er regelmessig sikkerhetskopiering og fjernsletting viktige tiltak. 

Etter hvert som mobiltelefoner har fått mer funksjonalitet lagrer vi mer direkte på telefonene. I dag har vi ikke bare en adressebok og SMS-historikk på telefonene, men også e-post, bilder, videoer, musikk, kalenderoppføringer, dokumenter og applikasjoner. For å ikke miste alt vi har lagret om telefonen blir ødelagt eller borte, er det lurt å ta sikkerhetskopi.

Det er vanlig å snakke om to typer sikkerhetskopieringer av innhold på mobiltelefoner:

  • Lokal lagring av telefonens innhold på PC
  • Lagring på remote server via internett (nettskytjeneste).

Mister du telefonen har du en sikkerhetskopi og kan raskt oppdatere en ny enhet med siste sikkerhetsversjon. De fleste mobilprodusenter har egen programvare som kan synkronisere og sikkerhetkopiere informasjon lokalt på PC. 

Synkronisering mot UiOs Exchange-tjeneste

Med Exchange får du sikkerhetskopi av dine kalenderdata og kontakter. Dataene synkroniseres til server og tas backup av. De er da også tilgjengelig i Webmail og på PC/Mac

Om du bytter telefon, mister den, eller av andre grunner trenger å legge tilbake data er det enkelt: Konfigurer Exchange, og ved synkronisering vil du få dine data tilbake.

Synkronisering mot datamaskin

Apple

iTunes kan ta både kryptert og ukryptert sikkerhetskopi av alt innhold du har på din iOS-enhet. Les mer om hvordan du sikkerhetskopierer på din Apple-enhet på Apple sine support-sider.

Android

På Android finnes ikke en standardisert løsning. Mobiltelefonprodusentene har selv laget denne typen programvare.

For Mac-brukere med Android anbefales programmet Missing Sync.

Nokia

De aller fleste Nokia-telefoner kan synkroniseres med programvaren PC Suite. Dette programmet lar deg også ta fulle sikkerhetskopier av telefonenes innhold. 

Synkronisering mot nettskytjenester

Google, Microsoft, Yahoo med flere tilbyr gratis synkronisering av e-post, kalender og kontakter mot deres nettskytjenester. Slike tjenester fungerer også som sikkerhetskopi. 

Bruk slike tjenester med varsomhet, da sensitive data kan komme i hendene på ukjente tredjeparter. Ofte vil UiOs Notes-tjeneste her kunne gjøre det samme.

Publisert 12. juli 2011 15:07 - Sist endret 3. juli 2017 09:50