Installere Office 365 på mobil og nettbrett

NB! Har du allerede Skype installert? Har du Skype på enheten, og er Skype-kontoen knyttet til din UiO-e-postadresse? Da er det mulig at du mister Skype-kontaktinformasjonen din når du installer Office-pakken fra Office 365. Grunnen er at Office-pakken fra Office 365 inneholder Skype for Business, og hvis din gamle Skype-konto også er knyttet til din UiO-e-post, vil alle data som er forbundet med den gamle Skype-installasjonen din, bli erstattet av den nye Skype for Business. Hvis du har en Skype-konto som er knyttet til UiO-adressen din, bør du altså ta vare på kontaktinformasjonen du har der, før du installerer Office-pakken fra Office 365.

Last ned Office 365 til Android

Vær oppmerksom på at enkelte Android-versjoner ikke fungerer med Office 365. Bruk alltid nyeste versjon av operativssystemet til telefonen.

• Åpne Google Play og søk etter Office 365. Du burde finne den som første resultat med navnet «Microsoft Office Mobile».
  • Dobbeltsjekk at utgiver er Microsoft. Klikk «Installer»

Last ned Office 365 til iPhone/iPad

Åpne App Store, og søk etter Office 365. Hvert tilgjengelige program dukker opp som en egen applikasjon og du kan selv bestemme hvilket program du vil laste ned.
Merk: Vi anbefaler ikke Outlook som e-postleser på iPad/iPhone. Bruk heller e-postleseren som følger med i iOS. Se forøvrig veiledning for e-post på iOS.

Installere Office 365 på mobil og nettbrett

• Første gang du starter opp applikasjonen vil du bli bedt om å skrive inn en e-postadresse. Denne skriver du inn på følgende måte: dittbrukernavn@uio.no
    • Eksempel: johndoe@uio.no
  • Trykk deretter på neste. Du vil bli bedt om å logge på UiO. Dette trenger du kun å gjøre én gang.
  • Når du har logget inn er oppsettet ferdig. Om du har installert OneDrive blir dine dokumenter koblet sammen til ditt OneDrive filområde

Installere OneDrive

OneDrive installeres på mobile enheter på samme måte som andre mobilapplikasjoner – gjennom enhetens applikasjonsbutikk:

• Android: Google Play
  • iPhone/iPad: AppStore

Åpne applikasjonsbutikken og bruk søkeknappen for å søke etter «OneDrive». Sjekk at utgiver er Microsoft. Klikk «Installer» for å begynne installasjonen. Dette kan ta noen minutter.

Første gang du starter opp programmet vil du måtte skrive inn e-post. Skriv inn brukernavnet ditt etterfulgt av @uio.no, og fortsett ved å trykke på neste.

• Eksempel: johndoe@uio.no

Logg inn med Weblogin. Når dette er gjort er installasjonen utført.

Du vil nå ha tilgang til ditt filområde på Office 365. Dine filer kan finnes under «Filer». Du har også mulighet til å se de sist brukte dokumentene, og også hvilke filer du deler. Om du har Office 365 lagret på mobilen vil dokumenter du lager bli automatisk lagt til ditt OneDrive filområde.

Informasjonssikkerhet

Office 365 er en skybasert tjeneste. Dokumenter som lagres her bør betraktes som åpne, og du bør vurdere informasjonssikkerheten ved bruk av tjenesten.

Publisert 5. jan. 2016 10:00 - Sist endret 25. sep. 2017 13:37